Grootste Primark van Nederland opent in Rotterdam, maar niet iedereen is daar blij mee

Kevin Tulip, directeur van Primark Benelux, kan zijn brede grijns nauwelijks verbergen. Zijn geruite pak valt weg in de winkelruimte vol neonlicht en gekleurde kleding. “Deze winkel in hartje Rotterdam geeft Primark weer een boost.”

De winkelketen heeft een zwaar jaar achter de rug. De omzet in het afgelopen halfjaar is gedaald met 1,7 miljard euro ten opzichte van een jaar eerder. Met name de winkelsluiting was een aderlating voor het bedrijf omdat het niet gelooft in een geoliede webshop. “We zijn een winkel van koopjes en dat doe je in een fysieke winkel – niet online.”

‘Toxic’ voor mens en milieu

Met die koopjes is niet iedereen even blij. Een handjevol activisten van Extinction Rebellion komt vlak na de opening om 10:00 uur met ‘Toxic’ van Britney Spears uit de boxen de hoek om gelopen. De groep vindt de komst van de winkel een slechte zaak voor zowel mens als milieu. Terwijl de activisten synchroon danspasjes maken op de muziek schreeuwen ze ‘fast fashion is toxic!’….

Lees verder op:
https://www.rijnmond.nl/nieuws/1184544/Grootste-Primark-van-Nederland-opent-in-Rotterdam-maar-niet-iedereen-is-daar-blij-mee