Groen in je interieur voor een goed humeur!

Wist je dat de kleur groen in je interieur een positief effect op je humeur heeft? Het leuke is, je hoeft niet je hele inrichting te veranderen. Met een paar groene kamerplanten word je gelijk omringd door een positive vibe in je huis. Heb je geen groene vingers? Ook daar hebben we aan gedacht zodat iedereen kan genieten van de frisse kleur groen in je interieur!

De kleur groen

Groen heeft niet alleen een positief effect op je humeur, de natuurlijke kleur heeft ook een rustgevend effect en staat voor prilheid, versheid en frisheid.

Met groen in je interieur stap je niet alleen vanuit een ontspannen sfeer de deur uit, het geeft je ook een heerlijk ‘welkom thuis-gevoel’.

Groen in je interieur

Foto’s Pinterest

Ook Marlou is gek op groen in  huis:

https://www.instagram.com/p/BV_l7i8lk4X/?taken-by=marlouvolkerink

Kamerplanten

Je ziet het, met een paar kamerplanten haal je heel eenvoudig de natuur in huis. Voor een harmonieus effect is het leuk om verschillende soorten, formaten en kleuren planten bij elkaar te zetten.

groen in je interieur kamerplanten
Monstera – incl. terracotta pot | 29,95 Kokodama mix (ALOË) – set van 3 | 34,95
Alocasia gageana – inc. taupe pot | 39,95

Combineer groen met zachte kleuren, wit en grijs voor een rustgevend effect en voor een exotische look is de combinatie met felle kleuren prachtig.

Geen groene vingers?

Zelf ben ik niet super handig met planten en ondanks dat ik echt mijn uiterste doe ‘sneuvelt’ er regelmatig een plant. Gelukkig haal je met een paar leuke groene accessoires heel makkelijk het ‘buiten gevoel’ in je interieur.

groen in je interieur accessoires

Whkmp’s own krukje | 49,95 Monstera three poster | 13,95  Gebreide plaid | 15,00

Wist je trouwens dat groen ook de kleur van bijgeloof en jaloezie is? Het woord ‘gifgroen’ en de uitspraak ‘groen van jaloezie’, zegt denk ik wel genoeg…

Ga jij voor groen?

Krijg je de kriebels om wat groen aan je interieur toe te voegen of blijft een andere kleur jouw favoriet? Misschien breng je me op een leuk idee, ik benieuwd!

Liefs Lianne

Wil je meer (groene) wooninspiratie? Bekijk dan de vlog ‘home tour & juni favorieten‘ van Marlou.

Powered by: FollowFashion.nl