Goed nieuws: Deze bakker bezorgt Brabantse worstenbroodjes via de brievenbus

Guus Meeuwis, Carnaval, de Bossche bol, een zachte G en natuurlijk het worstenbroodje. Allen super typerend voor Brabant. Vooral het worstenbroodje is onmisbaar in de Brabantse cultuur. De Brabantse bakker Gert-Jan van der Heijden uit Riel komt vandaag met heel leuk nieuws voor alle fans van het worstenbroodje. Wie voortaan trek heeft in een worstenbroodje kan deze online bij hem bestellen. Heb jij mega zin in een vers worstenbroodje, maar geen zin om naar de bakker te gaan? Dan is dit dé oplossing. 

 “Het idee spookt al jaren door mijn hoofd” zegt de bakker. “Want als je Brabantse roots hebt en buiten de provincie woont, ga je de worstenbroodjes op den duur toch missen. Nederlanders nemen immers ook drop en hagelslag mee naar het buitenland?”. Daar heeft hij natuurlijk helemaal gelijk in. 😉 

De bestellingen gaan één keer per week, op donderdagavond, op de bus. De worstenbroodje komen dan in het weekend bij de mensen thuis. Je hoeft er niet eens thuis voor te blijven, de worstenbroodjes passen gewoon door de brievenbus. De worstenbroodjes kosten €11 per vijf worstenbroodjes en worden na het afbakken en afkoelen in plastic gepakt. Daarna blijven ze zo’n twaalf tot veertien dagen houdbaar.

Voor mensen buiten Brabant verkoopt hij er acht. “Bij zo’n groot pakket loop je kans dat het pakje half uit de brievenbus hangt en dat willen we in de stad niet.”

Hoe je de lekkerste worstenbroodjes krijgt? “De oven nooit op meer dan 150 graden zetten tijdens het opwarmen, anders wordt de korst te hard”, zegt Angeline van der Heijden, de vrouw van de bakker. 

Wil je nu de worstenbroodjes bestellen? Dan moet je nog heel even wachten. Je kan alvast bestellen, maar vanwege de vakantie doen ze het even wat rustiger aan. “Half augustus zetten we er de sokken in”, belooft de bakker.

Bestellen kan hier.

Fashion nieuws

Bron: Omroep Brabant | Beeld: Instagram

Powered by: GirlScene.nl