Get fit together! Deze workouts doe je samen met je vriendin

Als je moeite hebt om jezelf naar de sportschool te slepen, dan kan het leuker zijn om samen met een vriendin te sporten. Het werkt in ieder geval stimulerend, want je sleept elkaar er doorheen en je zegt minder snel af. Er zijn dan ook verschillende oefeningen die je in duo’s kunt doen en daarom geven we je hieronder een aantal oefeningen met bijbehorend filmpje. 

♥ Wheel barrow
Een van jullie gaat in een plankhouding staan. Vervolgens pakt de ander haar benen vast en loopt degene die de benen vast heeft een aantal keer heen en weer. Wissel hierna van positie

♥ Plank hand slap
Ga allebei in een plankhouding staan. Met je armen recht onder je schouders en een recht lichaam. Haal beide je linkerhand van de vloer en klap tegen elkaars hand. Kom weer terug in beginpositie en herhaal dit met links. 

♥ Sumo squat & push up
Een van jullie gaat in een plankpositie staan. De ander gaat aan het voeteneind staan in een wijde squat en legt de benen van de ander vervolgens op haar bovenbenen ter hoogte van haar middel en maakt een squat. De ander drukt zich vervolgens een paar keer op.

♥ Back-to-back wall sit
Ga met de rug naar elkaar toe staan en buig je knieën. Zorg ervoor dat je benen in een hoek van negentig graden staan en je knieën boven je voeten staan.

♥ Plank burpee jumps
Een van jullie gaat in een plankpositie staan. De ander maakt vervolgens een burpee en springt over de ander heen en maakt vervolgens weer een burpee. Bij een burpee breng je je handen naar de vloer en spring je met je benen naar achteren, zodat je in een plankpositie komt. Vervolgens druk je je een keer op en spring je met je voeten richting je armen.

workout met vriendin

♥ Plank crawl under
De een gaat in een plank staan en de ander kruipt vervolgens onder de ander door. Dit doe je om en om.

♥ Squat & leg raise
De een gaat met haar rug op de grond liggen en pakt de enkels van de ander vast. Zij staan dus bij het hoofd van de ander. Vervolgens brengt de liggende persoon zijn benen omhoog en duwt de staande persoon haar voeten weer richting de grond. De persoon die ligt stop vlak boven de grond met haar benen en brengt ze gesloten aan elkaar weer omhoog. Wanneer de benen van deze persoon richting de grond gaan, maakt de staande persoon een squat en komt weer omhoog. 

♥  Crush & climb
De een gaat op de grond liggen met haar benen in een hoek en komt met haar bovenlichaam omhoog. De ander legt haar handen op de knieën van de liggende persoon en brengt haar benen één voor één in hoog tempo richting haar borst.

♥  Leg hold & jump
De een gaat op de grond liggen en brengt haar benen aan elkaar een stuk van de vloer. De ander springt vervolgens over haar benen.

Fashion nieuws

Beeld: iStock | Bron: Runtastic Fitness

Powered by: GirlScene.nl