Gestoofd lamsvlees met broccoli

Ajam pedis betekent hete kip. Het is dus eigenlijk een mix voor kipgerecht, maar lamsvlees smaakt ook heerlijk in deze kruidenpasta.

Benodigdheden:

  • 400 gram lamsbout zonder been
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • Kruidenpasta ajam pedis
  • 1 rode paprika
  • 300 gram panklare broccoli

Bereiding:
Kruidenpasta ajam pedis bestaat uit verse ingredi?nten. Deze kan als volgt zelf gemaakt worden voor dit gerecht:
2 uien, 1 tomaat, vers gemalen pepers, sereh (citoengras), klein stukje fijngemalen laos, klein stukje fijngemalen gember, ketjap asin, salamblad, mespuntje zout en halve theelepel suiker. In een vijzel kunnen de ingredi?nten natuurlijk worden fijngewreven, maar met een keukenmachine bereik je hetzelfde resultaat. Meng het geheel na het fijnmaken met een beetje water en laat het enige tijd in een kommetje.

Was het vlees en snijd het in blokjes. In pan olie verhitten en fruit de kruidenpasta ongeveer twee minuten. Vlees erdoor scheppen en ongeveer twee minuten meebakken. Voeg een beetje water toe. Laat het geheel afgedekt sudderen en breng het aan de kook.

Was ondertussen de paprika en maak het schoon. Snijd de paprika in blokjes. De broccoli wassen. De broccoli dient kleiner gesneden te worden dan de paprika. Schep de paprika en broccoli door het vlees tien minuten voordat het vlees gaar is. Laat het vlees en groenten ongeveer tien minuten zachtjes gaar smoren. Dit gerecht kan geserveerd worden met rijst.

Handige tips
In plaats van pepers kan je met de kruidenpasta sambal oelek dat je in de supermarkt kan kopen meefruiten. Sambal oelek is een pasta van pepers, uien, knoflook, garnalen, en specerijen.

In veel supermarkten is een ajam pedis kruidenmix te koop. Natuurlijk kan je deze mix ook gebruiken voor het gerecht. Voor 400 gram heb je ongeveer 150 gram kruidenmix nodig, eventueel naar smaak meer of juist minder. In deze mixen kunnen stukjes serehstengel en een stukje laos zitten. Deze moeten na het stoven verwijderd worden.

Eet smakelijk