Gaat jouw slaapkamer met de seizoenen mee?

Veel mensen genieten ervan om hun woonkamer ieder seizoen een klein beetje aan te passen. Maar wist je dat je dit ook kunt doen in je slaapkamer? Een paar kleine ingrepen zorgen ervoor dat deze helemaal past bij de sfeer van het seizoen.

Met de seizoenen mee

Misschien doe je het ieder seizoen heel bewust, maar misschien ook helemaal niet en gebeurt het min of meer vanzelf. Je woonkamer aanpassen aan het seizoen, of je dit nu uitgebreid of heel subtiel doet, is voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld. In de herfst kiezen we voor wat accessoires die daar goed bij passen, zoals zachte kussens en andere accessoires in warme kleuren. In de winter gaan we op zoek naar nog meer warmte. Mooie kaarsen zorgen voor wat extra licht en sfeer in deze donkere dagen, terwijl we rond de feestdagen natuurlijk extra uitpakken met veel lampjes en andere accessoires om de feestelijke sfeer te benadrukken.

Breekt de lente aan, dan hebben we de neiging om niet alleen eens flink op te ruimen, maar ook om de natuur naar binnen te halen. Verse bloemen en planten vinden in deze periode goed hun weg naar onze woonkamers, en geven ons ook binnen het gevoel van de natuur die weer tot leven komt. In de zomer tenslotte, zijn we vaak op zoek naar verkoeling. Een goede ventilator is in menig huishouden dan een belangrijk accessoire!

Pas je ook je slaapkamer aan?

Waar kleine aanpassingen aan de woonkamer door de seizoenen heen voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld zijn, en soms zelfs gedachteloos gebeuren, is dit in de slaapkamer vaak veel minder het geval. Deze ziet er in veel gevallen het hele jaar hetzelfde uit. Ook hier kun je echter met kleine ingrepen de sfeer een beetje aanpassen aan het seizoen.

Leg in de herfst en winter bijvoorbeeld een comfortabele bedsprei op je bed. Deze geeft niet alleen de uitstraling van warmte die je in deze seizoenen graag ziet, maar geeft je ook letterlijk wat extra warmte tijdens koude nachten. En in de lente kun je de planten die je in huis haalt ook best in de slaapkamer neerzetten. Deze zorgen voor extra zuurstof, altijd fijn, maar geven je kamer ook direct een frisse uitstraling, alsof ook hier de lente echt is aangebroken.

bedroom

In de zomer kies je voor een fris wit laken. Niet is zo prettig als na een warme zomerdag onder zo’n knisperend schoon en fris laken te liggen. Kies voor katoen, dat houdt je lijf tijdens de warmste nachten van het jaar toch nog een beetje koel.

Wil jij je interieur extra gezellig maken en meer warmte en sfeer in huis creëren? Laat je inspireren door onze interieurtips!

Lees verder op:
https://followfashion.nl/slaapkamer