Friday favourite: Scandinavisch design in je interieur

Als je me vraagt wat Scandinavisch design is, komen deze drie woorden in mij op: authentiek, minimalistisch en functioneel. En dat is precies waar ik zo van hou als het gaat om interieur design. Mijn interieur moet verder lekker licht zijn en ik speel graag met natuurlijke materialen. Ben jij ook gek op Scandinavische invloeden in je huis? Lucky you: In deze blog draait alles om Scandinavisch design in je interieur! 

Rustgevend en simplistisch

Heel veel mensen hebben hun hart verloren aan deze simplistische woonstijl omdat het gebruik van neutrale kleuren en natuurlijke materialen heel rustgevend werkt. Buiten de deur hebben we het al druk genoeg en thuiskomen in een warm bad is dan echt heerlijk. In de webshop van Flinders verkopen ze veel Scandinavische merken. Perfect ter inspiratie: 

Scandinavische design meubels

Scandinavische design meubels zijn het beste te omschrijven als authentiek, minimalistisch en functioneel. Authentiek omdat de vormgeving puur en origineel is en het minimalisme zie je terug in de eenvoudige en functionele vormgeving. Dit klinkt misschien niet als comfortabel, maar comfort hebben de Scandinaviërs absoluut niet uit het oog verloren. Comfort is net zo belangrijk als functioneel.
Scandinavisch design badkamer
Scandinavisch design slaapkamer

Duurzaamheid

Eigenlijk wil ik nog een vierde woord aan de omschrijving van Scandinavisch design toevoegen: duurzaamheid. In het design wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, bijvoorbeeld hout, dat zo onbewerkt mogelijk blijft zodat het zijn ruwe, authentieke en lichte karakter behoudt.

Favoriete designmerken

Wat mijn favoriete Scandinavische design merk is? Ai, dat is een hele lastig vraag waar ik niet één antwoord op kan geven. Bekijk de interieurfoto’s hieronder maar eens, dan begrijp je vast wel waarom…
Scandinavisch design Muuto
Scandinavisch design Muuto woonkamer
Scandinavisch design muuto werkkamer

In bovenstaande foto’s staan meerder producten van Muuto, prachtig toch? Verder zijn de designproducten van Hay, Ferm Living, Normann Copenhagen en &tradition ook favoriet. Ik ben heel benieuwd of jij een favoriet merk hebt als het gaat om je interieur. Of houd je er ook van om verschillende merken te mixen en matchen?

Foto header: mijn keuken gefotografeerd door Hans Mossel voor vtwonen. Meer van mijn interieur zien? Bekijk hier de binnenkijker special van vtwonen waar ons huis in stond. 

 

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Flinders.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Powered by: FollowFashion.nl