Foundation

Als je de werking van de nieuwste foundations mag geloven, zou je nooit meer zonder de deur uitgaan. Ze doen echt meer dan je tint egaal en glad maken. Vochtinbrengen, rimpels verminderen, beschermen tegen UV-stralen, de talgproductie onder controle houden en zelfs zorgen voor een jonge uitstraling. Het zou de beschrijving van een peperdure dagcrème kunnen zijn. Maar het gaat hier om de nieuwe foundations: luchtige emulsies die boordevol vitaminen, mineralen en andere verzorgende bestanddelen zitten. Een dik masker behoort voorgoed tot het verleden; foundations geven een natuurlijke en gelijkmatige dekking terwijl je huid beschermd en verzorgd wordt.

Voordat je er een koopt

  1. Kies een tint die bij je huidskleur past. Hij moet er zoveel mogelijk op aansluiten. Test de foundation eerst op je kin of de muis van je hand. Voor de donkere huid zijn er nu ook steeds meer (diepbruine) tinten (o.a. Yria van Yves Rocher).
  2. Gebruik een foundation die geschikt is voor jouw huidtype voor het mooiste effect.

Aanbrengen

Gebruik een make-upsponsje: makkelijker, hygiënischer en de foundation dekt beter. Begin in het midden van je gezicht. Zet stipjes op je voorhoofd, wangen en kin en werk ze daarna uit met het sponsje. Pak ook je oogleden, neusvleugels en de rand van je lippen mee. En let op je kaaklijn! Zorg dat je echt de goede kleur hebt uitgekozen, anders gaat je gezicht er al gauw erg opgemaakt uitzien.

Beste nieuwkomers

  • Le Nu Vous Va Si Bien van Bourjois hydrateert de droge zones en matteert de vette: heel geschikt voor een gecombineerde huid.
  • Airwear van L’Oreal blijft de hele dag intact, zonder je huid te verstikken.
  • Lancome ontwikkelde Photogenetic Ultra Confort voor de droge huid. Met azuurblauwe pigmentdeeltjes om een vale teint een frisse uitstraling te geven.
  • Almay Wake Up Call bevat een ‘energy cocktail’ met vitaminen, mineralen, groene thee en aloë vera. Goed voor een tere huid.
  • Last van glimplekken? Multi-matte foundation van Clarins voorkomt ze!
  • Smooth Result van Maybelline New York zorgt door lichtweerkaatsende bestanddelen dat rimpels en lijntjes vervagen.