Foodtruck festivals: 8x de leukste food festivals

Deze zomer toeren de Foodtruck festivals als één grote culinaire karavaan dwars door het land. Er zijn zoveel leuke food festivals dat je er als food lover (bijna) van in paniek raakt, want wanneer kan je in welke stad je hunger for food stillen? Geen paniek! Dit zijn de 8 leukste (en lekkerste) Foodtruck festivals deze zomer!

Keukens op wielen

Een terrein vol keukens op wielen met de wereld aan lekkere hapjes en drankjes, waar je op een mooie zomeravond in een relaxte sfeer samen met je vrienden geniet van alle mooie dingen van het leven. Dat is precies de reden waarom een food festival ontzettend leuk is:

je proeft de wereld aan lekkernijen en klets gezellig bij met de mensen die je dierbaar zijn; just relax & enjoy!

Foto: Beach Food Festival, Lisette Thijssen

Where to be (eat) deze zomer?

Dit jaar is de keuze aan food festivals zo groot, dat je in sommige weekenden op wel 20 plekken tegelijk je helemaal te buiten kunt gaan aan lekkernijen. Foodtruck festivals zijn booming deze zomer! Wanneer je waar moet zijn? We hebben 8 leuke (en lekker) food festivals voor je op een rijtje gezet.

Foodtruck festivals: 8 x de leukste food festivals

 1. Foodwall Zutphen

  Het laatste weekend van juli strijken de foodtrucks neer op de Houtwal aan de rand van het centrum van Zutphen. Slenter over het Foodwall terrein, proef lekkere hapjes en drankjes en geniet en kijk ondertussen naar kleinkunst, theater en muziek.

 2. De Culinaire Verleiding

  Van 7 t/m 9 juli kun je in my hometown Groningen op de Culinaire Verleiding rondom de vijver van het Noorderplantsoen genieten van de kookkunsten bereid in de keukens op wielen. En over ‘verleiding’ gesproken; een tafeltje voor 2 aan de waterkant met op de achtergrond de ondergaande zon: romance is in the air!

 3. TREK

  Een dagje TREK staat garant voor een smaak- en sfeervolle avondje uit. Na Rotterdam, Maastricht en Nijmegen toveren de mobiele keukens van TREK de stadsparken van Eindhoven, Enschede, Den Bosch, Amsterdam en Den Haag nog om tot één groot openluchtrestaurant. Kijk op de website van TREK in welke stad ze wanneer zijn.

 4. Bumperkluiven Festival

  De naam ‘Bumperkluiven’ alleen al vind ik hilarisch, dus ik denk dat ik ergens tussen 13 en 16 juli vanuit Groningen afreis naar Brede om te smullen van live entertainment en al het food om aan te kluiven. Klinkt als een grote culinaire verrassing!

 5. Beach Food Festival

  Texel als decor voor een food festival; een mooiere locatie voor een Beach Food Festival is er volgens mij niet. Op 28 t/m 30 juli wordt er op het strand, en de dijk achter de haven van Oudeschild, heerlijk voor je gekookt, gebakken en gebraden door voornamelijk Texelse en enkele ‘overkantse’ koks.

 6. Rrrollend

  Rrrollend is the place to be voor iedereen die van gezelligheid, een hapje, drankje én vermaak houdt. Het festival Rrrollend trekt deze zomer langs een enorme waslijst aan steden, kijk op Rrrollend.nl wanneer ze bij jou in de buurt zijn.

 7. Wheels ’n Bites

  Food & Fun Festival Wheel ’n Bites strijkt van 11 t/m 13 augustus neer in het centrum van Valkenburg, met ‘Food, Drinks, Music & Pleasure’ als hoofdingrediënten. Als dit de hoofdingrediënten voor het hoofdgerecht zijn, dan ben ik wel heel benieuwd naar het voor- en nagerecht… Volgens mij zijn ook die onweerstaanbaar lekker!

 8. De Food Stoet

  Ben jij klaar voor a Frenzy Food Experience? Dan is De Food Stoet in Bergen op Zoom van 1 t/m 3 september echt iets voor jou. In het stadspark Kijk in de Pot staan meer dan 30 foodtrucks voor je klaar. En wat dacht je van Het Foodstoet College, The BlackBox, de Foodstoetshop, Het Foodstoetpodium en (food)entertainment; er is genoeg te doen!

Lekker én gezond

Je kunt je helemaal te buiten gaan op een food festival (daar is natuurlijk helemaal niets mis mee), maar de combinatie lekker én gezond eten gaan prima samen. Een paar tips: ga niet met een te lege maag op stap, kijk eerst overal rustig rond voordat je wat bestelt en drink genoeg (en niet alleen alcohol ;-)). Zo simpel is het!
Foodtruck festivals wheels n bitesFoto: Wheels ’n Bites

Foodtruck festivals

En, heb je al trek?

Heb ik je zo enthousiast gemaakt dat je nu ontzettende trek/zin hebt om gelijk naar een foodtruck festival te gaan? Laat het me weten in de comments hieronder, en tips voor andere leuke (food) festivals zijn natuurlijk ook van harte welkom!

‘What to wear’ op een festival? Marlou heeft een hele leuke tip voor een festival outfit.

Powered by: FollowFashion.nl