Eindelijk hét antwoord: tandenpoetsen, moet dat voor of na het eten?

Je hebt twee soorten mensen: de één poetst haar tanden liever vóór het ontbijt, terwijl de ander pas haar tanden poetst nadat ze haar broodje pindakaas naar binnen heeft gewerkt. Maar de grote vraag is: wat is beter voor je tanden? Hier heb je vast weleens een discussie over gevoerd. Dat hoeft nu niet meer! Girlscene heeft het antwoord voor je, zodat jij jouw tanden voortaan op de juiste manier poetst.

Je tandenpoetsen voor of juist na het eten: wanneer jij je tanden poetst is een gewoonte waar je waarschijnlijk niet eens bewust over hebt nagedacht. Maar het maakt wel degelijk uit. Hoewel je denkt dat je jouw tanden juist een plezier doet met een poetsbeurt, kan het ook dat je jouw tanden juist aantast door er met een tandenborstel overheen te gaan. 

De gouden regel? Poets niet direct na het eten. Nadat je hebt gegeten blijven er wat etensresten achter op je tanden. Als je er vervolgens met een tandenborstel overheen poetst, wordt het glazuur aangetast. Dit is bij bepaalde voedingsmiddelen nog schadelijker. Pas met name op voor voedingmiddelen die veel zuur bevatten, zoals vruchtensap of een appel. “Je moet na het eten het speeksel de kans geven om zijn werk te doen. Als je meteen je tanden poetst, beschadig je de buitenste laag van je gebit en leg je de basis voor een gaatje,” zegt tandarts Gert Stel tegen de Volkskrant. 

Het is dus beter om minimaal een halfuur te wachten nadat je hebt gegeten. Heb je daar geen tijd voor? Dan is het dus echt beter om je tanden te poetsen voordat je aan een maaltijd begint.

tandenpoetsen voor eten

Beeld: iStock | Bron: volkskrant.nl, trouw.nl

Powered by: GirlScene.nl