Eerlijk over ontpillen en ongesteldheid

Ik had er wel over gehoord, maar kon nooit echt geloven dat je lichaam zo lang de tijd nodig had om te ontpillen. Ik ben al vanaf mijn vijftiende aan de pil en kon me dus ook niet echt meer herinneren hoe het was, leven zonder pil. Inmiddels bijna een jaar geleden, besloot ik te stoppen met de pil. Zou ik snel weer ongesteld worden? Hoe zou ik me voelen zonder de pil?

Ontpillen

In tegenstelling tot wat ik verwachtte, werd ik niet direct ongesteld toen ik stopte met de pil. De laatste pilstrip was eind oktober ten einde en daarna besloot ik te stoppen. Ik had van vriendinnen wel gehoord dat het even kon duren, voor alle hormonen uit je lijf zijn. Het zou zelfs wel een jaar tot anderhalf kunnen duren! Bij mij heeft het in totaal tien maanden geduurd voor ik weer ongesteld werd. Ik zou je eerlijk zeggen dat ik op het laatst wel een beetje onzeker begon te worden.

Zou alles wel goed met me zijn? Ik zou toch nog wel ongesteld kunnen worden zonder de pil? Ik ben negatief getest op het HPV-virus, wat baarmoederhalskanker veroorzaakt. Daar hoefde ik me dus niet druk over te maken.

Maakte ik mij zorgen?

Echt druk maakte ik me ook niet. Ik had het idee dat het wel goed zou komen. Ooit wil ik zwanger worden, maar dit heeft absoluut geen haast. No stress dus. Al heb ik afgelopen tijd wel aardig wat stress gehad vanwege het opzetten van mijn nieuwe bedrijf. Dat kan er ook voor zorgen dat je menstruatie uitblijft.

Op de stress na heb ik me de afgelopen 10 maanden super goed gevoeld. Zou het komen doordat ik de pil niet meer slikte? Ik had voor mijn gevoel nauwelijks stemmingswisselingen en zat super lekker in mijn vel! Ook stiekem best fijn, om zo lang niet ongesteld te zijn!

libresse

Spierwitte laken challenge

Na onze vakantie op Samos werd ik voor het eerst dan eindelijk weer ongesteld. Mijn lichaam was echt tot rust gekomen en ik kon weer op zoek naar tampons en maandverband. Ik heb het gevoel van ongesteld zijn absoluut niet gemist. Je zit toch wat minder lekker in je vel en je moet er steeds rekening mee houden dat je ongesteld bent.

De eerste nacht van mijn menstruatie ben ik altijd een beetje onrustig in bed.

Overdag draag ik altijd tampons, maar voor s’nachts testte ik de Libresse Ultra Goodnight Extra. Dit maandverband is speciaal ontwikkeld voor de nacht en beschermt tot wel 10 uur. Dit maandverband heeft een bredere voor- en achterzijde en in combinatie met de anti-lekrandjes geeft dit extra bescherming tijdens je nachtrust. Het is me super goed bevallen en na de eerste nacht was direct duidelijk dat ik me totaal geen zorgen hoefde te maken over het feit dat ik zou kunnen doorlekken. Zo fijn!

Durf jij op spierwitte lakens te slapen als je ongesteld bent? Ik wel! Vraag hier je gratis proefpakketje aan en maak kans op een spierwit laken van Libresse.

libresselibresselibresse

Ik maak me niet druk over doorlekken in bed! Durf jij de spierwitte laken challenge aan te gaan?

#Sleepfearless dankzij Libresse Ultra Good Night Extra maandverband!

Powered by: FollowFashion.nl