Een heerlijk visgerecht: Vissaté

Benodigdheden:

  • 500 gram visfilet (Bangbang)of koolvis/kabeljauw
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel kantjoer (poeder)
  • 1 eetlepel kasripo
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen verse peper(naar smaak)

Verdere benodigdheden:

  • Saté stokjes
  • Plastic bakje met deksel
  • Grill of frituurpan

Snij de filet in stukjes van ongeveer 2 cm. Spoel de filet even af en laat deze goed uitlekken. Doe de vis in een bakje. Doe alle ingrediënten bij de vis en doe het bakje dicht. Schud het bakje een paar keer flink zodat de vis goed vermengd wordt met de kruiden. Rijg 3 stukjes vis aan een satéstokje.

Laat de vis een uur intrekken.

Laat de grill goed heet worden en besmeer de platen met olie.
Bak de stokjes (ongeveer 5 tegelijk) in 8 a 10 minuten gaar.
Voordat je nieuwe stokjes op de plaat legt moeten de platen schoongemaakt worden met keukenrol en goed worden ingevet met olie.

Heb je geen grill dan kun je de satés frituren in olie. (hiervoor kun je een frituurpan of een gewone pan gebruiken).