DIY: Onderzetters van takken, super easy to make!

Een kopje thee is altijd lekker, maar hij smaakt nog net ietsje lekkerder als ‘ie op je mooi aangeklede eettafel of je bureau staat, toch? Heb ik nou heel toevallig een leuke ‘DIY onderzetters van takken‘ maken voor je. De houten onderzetters zijn niet alleen in een handomdraai klaar, ze zien er superleuk en stoer uit.

DIY Onderzetters van takken

Zelf ben ik super blij met m’n nieuwe onderzetters, ik heb takken van een conifeer gebruikt die ik rigoureus gesnoeid heb, want mijn nieuwe oversized theemokken passen er precies op! Ze staan ook heel stoer op een chique gedekte tafel voor een etentje met vrienden en met de feestdagen komen ze helemaal goed (en vooral sfeervol) van pas.

Wat heb je nodig?

 • Takken (zo recht mogelijk)
 • Snoeischaar
 • Touw
 • Schaar

diy

Hoe maak je het?

 1. Knip de takjes op dezelfde lengte (ik heb gekozen voor 10 cm, maar groter of kleiner kan ook).diy
 2. Leg ze op een rijtje en puzzel tot ze mooi recht naast elkaar liggen.diy
 3. Knip vier lange stukken touw af (beter te lang dan te kort).
 4. Vlecht het touw om de takjes heen.diy
 5. En dan hoef je er alleen nog maar een knoopje in te leggen, zo simpel is het! Als je de knoopjes uit het zicht wilt hebben kun je het beste meteen even bepalen welke kant de onderkant wordt en dan aan die kant het knoopje maken. Zelf vind ik het eigenlijk best leuk staan als je de knoopjes wel ziet.
  diy

En dan is het volgens mij nu hoog tijd om een grote pot thee te zetten en op lekker op de bank te ploffen. Enjoy!

Deze onderzetters staan trouwens ook ontzettend leuk op een marble table, die je heel toevallig ook zelf kunt maken. Of wat dacht je van deze DIY Dreamcatcher?

 

Powered by: FollowFashion.nl