DIY Kerstkrans van schapenvacht | Follow Fashion

Ik weet het, het is misschien wat vroeg om nu al met kerstdecoratie in de weer te gaan, maar toen ik deze DIY kerstkrans van een fluffy schapenvacht zag was is op slag verliefd. De krans is gewoon te cute om niet nu al in je woonkamer op te hangen. Het staat super gezellig met een paar lichtjes er in en de (kerst)krans is ook nog eens heel makkelijk te maken.

Warmte en sfeer in je interieur

Als ik zo net na de zomervakantie de kerstspullen in de winkels zie opduiken heb ik er absoluut geen interesse in. Maar zodra de wintertijd aanbreekt komt daar opslag verandering in. Dan krijg ik gelijk de kriebels om mijn interieur van een warme en sfeervolle touch te voorzien. Deze krans van schapenvacht past daar perfect bij want met een paar lichtjes er in straalt het een en al knusheid uit. Zo half december hang je er nog een paar ballen en kerstgroen in en je hebt een ontzettend originele fluffy kerstkrans.

DIY kerstkrans van schapenvacht

Wat heb je nodig?

  • krans van piepschuim
  • schapenvacht (bv de IKEA LUDDE of SKOLD)
  • lijmpistool
  • schaar
  • optioneel: kerstdecoratiediy schapenvacht benodigdheden

Hoe maak je het?

  1. Knip 2 stroken van hetzelfde formaat uit de schapenvacht, begin aan de bovenkant en knip in een loodrechte hoek zodat je op een gelijkmatige manier de hele krans straks kunt bekleden. Knip de stroken een paar cm breder dan de breedte van de krans zodat je de vacht later goed kunt vastlijmen.
  2. Plak de stroken met een ruime hoeveelheid lijm vast op het midden van de krans. Met een strook kun je ongeveer de helft van de krans bedekken. De stroken overlappen elkaar deels, maar dat geeft niet omdat je dat door de fluffy vacht straks niet meer ziet.
  3. Lijm nu ook aan de buitenste rand van de krans de stroken vast. And you’re ready!

Je kunt zelf kiezen hoe je de krans ophangt, bijvoorbeeld aan een spijker of met een lint.

diy kerstkrans schapenvacht-voorbeeldHoe je de kerstkrans verder decoreert is helemaal aan jou. Zelf heb ik er kerstlampjes in gehangen, maar je kunt je ook helemaal uitleven met kerstdecoratie of hang er lekkere chocolaatjes in. It’s up to you!diy kerstkrans schapenvacht inspiratie

Kan je interieur wel nog wel een dosis extra gezelligheid gebruiken? Laat je inspireren door onze stylingtips en kleed je interieur sfeervol aan met leuke woonaccessoires.

Bron: fall for diy

Powered by: FollowFashion.nl