DIY haarmasker voor glanzend haar dat echt werkt!

Je haar af en toe verwennen met een goed haarmasker is altijd fijn. Je weerstand kan minder zijn in de koudere herfst- en wintermaanden en daarom is het belangrijk om extra aandacht te geven aan je haar. Ook doe je je haar er geen plezier mee als je het vaak föhnt, stijl of krult. Met dit DIY haarmasker geef je je haar een natuurlijke health boost! Door de ingrediënten te verwarmen trekken de verschillende natuurlijke oliën gelijk in je haar. Simpel, maar zeker effectief! Gebruik dit masker eens in de paar weken en je zult merken dat je haar een stuk gezonder en glanzender wordt.

Olijfolie

Olijfolie wordt niet voor niets de natuurlijk conditioner voor je haar genoemd. Vooral in combinaties met andere oliën werkt olijfolie ontzettend goed voor haar. Je haar is makkelijker te behandelen, helemaal als je pluizig of krullerig haar hebt en wordt zachter en glanzender. Als je bang bent dat je haar te vettig wordt kun je altijd een beetje conditioner toevoegen in je haarmasker.

Kokosolie

Deze olie is perfect als je een hot oil hair mask wil proberen! Net als olijfolie zorgt kokosolie voor super zacht en glanzend haar. Kokos dringt diep door in je haar en gaat het verlies van proteïnen tegen. Vooral als je last hebt van beschadigd haar zijn deze proteïnen erg belangrijk. Je zal merken dat je haar door kokosolie sterker, dikker, glanzender en uitdroging van het haar voorkomt.

diy haarmasker

Honing

Honing hydrateert je haar, geeft je haar een glanzende boost en staat al eeuwenlang bekend om de natuurlijke vochtbalans van je haar te herstellen. Ook zijn er zelfs speciale manieren om je haar lichter te maken met honing.

diy haarmasker

DIY haarmasker: wat heb je nodig?

  • Olijfolie
  • Kokosolie
  • Honing
  • Douchemuts of folie

Wat moet je doen?

  1. Het verschilt per lengte van het haar welke hoeveelheid je aan moet houden voor het maken van dit haarmasker. Persoonlijk doe ik het meer op gevoel. Maar de verhouding moet ongeveer het volgende zijn: één eetlepel honing, twee eetlepels olijfolie of twee eetlepel kokosolie. Voeg alle oliën samen en verwarm dit ongeveer 15 seconden. Meng het vervolgens goed door elkaar.
  2. Masseer het haarmasker goed in en neem ook je haarpunten goed mee. Tenslotte doe je je haar onder een douchemuts/douchekapje. Heb je geen douchemuts in huis? Geen probleem, dan kan je ook afdekfolie gebruiken. Laat het masker voor een langere tijd in zitten (een uur of langer). Zelf kijk ik bijvoorbeeld s’avonds op de bank een film van zo’n 120 minuten met het haarmasker in. Er wordt door sommigen zelfs aanbevolen om het haarmasker een hele nacht tijdens het slapen in te houden.
  3. Nadat het voor een langere tijd in je haar heeft kunnen zitten, spoel je het masker grondig uit onder de douche. In de haar punten laat ik soms nog wat conditioner intrekken en spoel dit uit. Probeer je haar niet te föhnen naar het haarmasker maar laat het uit zichzelf opdrogen. Je zal zien dat je de volgende dag zacht, glanzend en gevoed haar hebt!

Naast deze DIY haarmasker hebben we nog meer tips voor sterker en gezonder haar.

Powered by: FollowFashion.nl