DIY: bloempot van touw maken

Groen in je interieur is dé interieur trend van nu en ik moet bekennen dat ik zelf ook ‘besmet’ ben met de jungle fever. Bij de bloemist, tuincentra en zelfs in de supermarkt kun je terecht voor een mooie groene kamerplanten, maar de keuze uit leuke bloempotten dat is een heel ander verhaal. Het formaat, de vormgeving, de kleur, en zo is er altijd wel iets wat ik (net) niet mooi vind. Nu heb ik dé perfecte bloempot gevonden en je kunt hem zelf ook nog eens heel makkelijk maken! Kijk maar: DIY bloempot van touw maken.

DIY – bloempot van touw maken

Ben jij net als ik ook helemaal in to de groen in je interieur? Dan heb ik een kleine waarschuwing voor je: de kans bestaat dat als je eenmaal deze bloempot van touw gemaakt hebt, je niet alleen met de jungle, maar ook met een bloempot-fever besmet raakt…

Wat heb je nodig?

  • touw (ongeveer 2 cm dik)
  • papier of een plastic zak
  • stevige lijm
  • schaar
  • (oude) bloempot

Hoe maak je het?diy report bloempot van touw

  1. Pak de bloempot in met het papier of de plastic zak en maak een mal van de bloempot.
  2. Zet de bloempot op de kop en draai het touw vanuit het midden in een soort cirkel om de pot. Het touw bevestig je aan elkaar door er telkens lijm tussen te ‘voegen’. Gebruik niet te veel lijm want anders zie je dit straks op je mooie bloempot terug en dat is natuurlijk zonde.
  3. Als je klaar bent met de onderkant zet je de bloempot rechtop en draai je het touw verder om de pot omhoog.
  4. Om het uiteinde van het touw netjes weg te werken, maak je het touw een beetje open en druk je de buitenste laag terug en het binnenste deel knip je af. De buitenste laag van het touw lijm je vast aan de rand van de bloempot.
  5. Verwijder de mal en that’s it!

bloempot van touw resultaat

Nu nog op zoek naar een mooie plant, maar dat is vast en zeker geen probleem.

Marlou kwam deze leuke DIY sieraden rek tegen, heb je die al gemaakt? Bij mij staat ‘ie al in de badkamer. Super blij mee!

Bron: apairandasparediy.com

 

Powered by: FollowFashion.nl