DIY: 6 stappen naar de coolste shorts voor deze zomer

Heb jij nou ook duizend oude broeken in je kast liggen die je al een paar seizoenen niet meer aandoet? Of wil je een keer een origineel exemplaar? Of heb je gewoon zin om lekker te DIY’en? Wij hebben super veel zin in de zomer. Maar daar horen wel de leukste shorts bij! Pak snel je schaar erbij, dan we gaan beginnen. 

Stap 1: zorg voor een oude spijkerbroek. Deze vind achter in je kast, of die van je zus. Maar je kan ook altijd naar de vintage store of de markt. Vind je geen goede maat? Ga dan naar de Primark en koop de meest goedkope broek die je kan vinden! Het model aan de onderkant maakt niet uit. Het gaat onder om het model bij de heupen en de stof. U like? Top, door naar stap 2.

Stap 2: zorg dat je een schaar en een pincet bij de hand hebt. Het liefst een schaar een stofschaar. Deze is speciaal ervoor om kleding te knippen waardoor de kans dat het lukt het grootst is.

Stap 3: zorg dat als je je broekspijpen knipt, je ze iets langer knipt dan je ze eigenlijk wil hebben. Hierdoor kan je hem nog leuk oprollen voor een speels effect. Wil je de onderkant niet opvouwen? Knip dan de voorkant korter dan de achterkant. Ook dit ziet er vernieuwend uit. Wil je ook gaten in je shortje? Knip dan met je schaar gaatjes aan de voorkant van je broek. Deze moeten niet groot zijn! Begin klein waardoor je ze altijd groter kan maken met een pincet.

Stap 4: Nu is het echte priegelwerkje begonnen. Pak je pincet goed vast en trek aan de onderkant van je broek. Je touwtjes die loskomen zorgen voor een gerafeld effect en hierdoor zie je niet dat je hem zelf hebt afgeknipt.

Nog een paar tips om je broek er ruiger uit te laten zien:

  • Schuurpapier
  • Kaasschaaf
  • Grove vijl

Tipje voor gaten in je shorts: 

 

short jeans spijkerbroek

Stap 5: als je je broek wil bleken, pak dan dikbleek onder de gootscheen en doe het in een emmertje. Doe een elastiek om je broek tot hoever jij hem gebleekt wil hebben, doe het shortje in de emmer en laat dit een zo lang staan als dat jij wil. Een uur is prima. Als je het er dan uithaalt en dan wast is hij zo goed als af! Wil je een kleurtje? Gebruik dan textielverf.

Stap 6: met kant werken? Koop een stukje kant op de markt of in een vintage winkel. Beetje passen en meten en plak het met lijm op de zakken. Dit geeft een vintage effect. Wil je iets anders op je broek? Gebruik dan stoffen plaatjes die je erop kunt naaien. Super easy!

Kom je er nou helemaal niet meer uit? Kijk dan deze filmpjes: 

Fashion nieuws 

Beeld: pixabay |  Bron: Youtube, Elitedaily.com

Powered by: GirlScene.nl