Dior werkt samen met kunstenaar Peter Doig voor menswear collectie FW21

Tijdens de nieuwste editie van Paris Fashion Week menswear, die van 19 januari tot en met afgelopen zondag 24 januari in de Franse hoofdstad plaatsvond, presenteerde modehuis Dior haar menswear prêt-à-porter collectie voor winter 21/22. Dior maakt deel uit van de Franse internationale modegroep LVMH. De collectie is ontworpen door Brits modeontwerper Kim Jones.

Deze keer koos Jones er opnieuw voor om de klassiekers van het modehuis een comeback te laten maken en om het erfgoed van Dior als grote speler in de Haute Couture weer te laten gelden. De Britse modeontwerper liet zich inspireren door de “mannelijke extravagantie” van ceremoniële pakken. Kledij die in staat is om net als het Franse modehuis, traditie en het hedendaagse te verenigen. Op dezelfde manier en voortbordurend op de trend waar Jones zich op lijkt te richten als hoofd van de creatieve afdeling bij Dior Homme, betekende de collectie een nieuwe samenwerking tussen het luxe modemerk en kunstenaar Peter Doig….

Lees verder op:
https://fashionunited.nl/nieuws/mode/dior-werkt-samen-met-kunstenaar-peter-doig-voor-menswear-collectie-fw21/2021012648070