Deze hoodie is voor het leven

Deze unisex sweater met capuchon is gemaakt van een t-shirt, of misschien wel een jeans. De Infinite hoodie wordt gemaakt door oud textiel vloeibaar te maken.

NuCycl heet de technologie waarmee oude kleding tot nieuw textiel van hoge kwaliteit wordt gemaakt. Het afval wordt tot pulp gereduceerd, dan gesmolten tot het vloeibaar is en tot een nieuwe draad gesponnen door een machine die lijkt op een 3D-printer.

‘Op moleculair niveau’

Die hoge kwaliteit is bijzonder. Bij recycling van katoen kan de kwaliteit achteruit gaan doordat de vezels korter worden. Maar het Canadese bedrijf Evrnu, dat NuCycl ontwikkelt, gebruikt een techniek waarbij gebruikt katoen “op moleculair niveau uit elkaar wordt gehaald’ en meerdere keren geregenereerd kan worden. Kortom: Textiel dat steeds opnieuw gebruikt kan worden zonder in kwaliteit te verliezen. 

Fans van Adidas en de Britse mode in-ontwerper Stella McCartney (dochter van) moeten flink aan de bak om de Infinite hoodie…

Lees verder op:
https://www.bright.nl/nieuws/artikel/4801671/infinite-hoodie-stella-mccartney-adidas-nucycl-evrnu-seattle-canada-fashion