De voor- en nadelen van kunstnagels die je moet weten voor de eerste keer

Mooie verzorgde nagels, dat willen we natuurlijk allemaal. Je handen zijn je visitekaartje en zeggen veel over jou als persoon. Wanneer je nagels echter continu breken of scheuren voel je je gefrustreerd. Vooral als je er alles aan probeert te doen om ze mooi te houden. Gelukkig kun je altijd nog overwegen om nepnagels te nemen, maar wat zijn nou de voor- en nadelen van kunstnagels?

Verzorgde nagels
Het voordeel van nepnagels is dat je nagels er altijd verzorgd uitzien en ze (bijna) nooit breken. Daarnaast hebben je nagels altijd een mooi kleurtje en hoef jij je nagels niet regelmatig te lakken.

Kunstnagels tegen nagelbijten
Nagelbijten is een vervelende gewoonte die je meestal zelf niet eens doorhebt, maar anderen wel. Nagelbijten kan verslavend zijn en kom maar eens van een verslaving af. Dat is lastig en wanneer je jarenlang nagelbijt kan het zijn dat er enkel stompjes overblijven. Toch kunnen kunstnagels een goede methode zijn om van nagelbijten af te komen, want door een kunstnagel bijt je niet zomaar heen. Kunstnagels zijn hard en dat is niet prettig voor je gebit, waardoor je makkelijk stopt met nagelbijten. Daarnaast camoufleren ze je nagels als die er niet zo mooi uitzien.

voor- en nadelen kunstnagels
Prijzen
Het nadeel van kunstnagels is dat het zetten best wel prijzig is. Je betaalt al snel een bedrag van rond de €60 voor een nieuw setje acryl- of gelnagels. Daarnaast moet je het regelmatig laten bijwerken. Zo moet je iedere maand terug naar de nagelstyliste om je nagels op te laten vullen en zo’n behandeling kost ook al gauw €40. Het dragen van kunstnagels is dus erg prijzig.

Je eigen nagels worden zwak
Wanneer jij een ruime tijd kunstnagels draagt krijgen je huidige nagels geen lucht, waardoor ze zacht en broos worden. Wanneer jij besluit om na een tijdje geen nepnagels meer te willen dragen om welke reden ook, dan zijn je nagels in het begin erg zacht en broos. In principe zijn je eigen nagels pas weer gezond, wanneer je oude nagels helemaal zijn uitgegroeid. Het heeft dus tijd nodig voordat jouw nagels er weer mooi en gezond uitzien.

Fashion nieuws

Beeld: iStock | bron: gelnagels-acrylnagels.nl, pronails.nl

Powered by: GirlScene.nl