De eerste damescollectie van Kim Jones, Fendi Haute Couture SS21

De Britse modeontwerper Kim Jones, die in september 2020 benoemd werd tot creatief directeur van Fendi, heeft zijn debuut haute couture-collectie voor het Italiaanse modehuis gepresenteerd.

De collectie is gebaseerd op uiteenlopende inspiratiebronnen, van de visuele taal van Bernini’s sculpturen tot Virginia Woolfs tijdreizende, gendervervagende roman ‘Orlando’. De catwalkpresentatie navigeert door een doolhofachtige structuur van glazen dozen en biedt een “unieke reis van het Britse Bloomsbury naar de Galleria Borghese in Rome”, aldus het modehuis.

Dit was een van de shows van het haute couture seizoen waar het meest naar werd uitgekeken. Niet alleen omdat het Jones’ debuutcollectie voor het Italiaanse merk was, maar ook om te zien wie van zijn beroemde vrienden de catwalk op zou gaan.

Hij stelde niet teleur: Naomi Campbell, Christy Turlington en Kate Moss maakten hun rentree op de catwalk, naast de verschijningen van Moss’ dochter Lila Moss, Bella Hadid, Cara Delevingne,…

Lees verder op:
https://fashionunited.nl/nieuws/mode/kijken-de-eerste-damescollectie-van-kim-jones-fendi-haute-couture-ss21/2021012948141