Dankzij deze tips leer jij ook contouren als een pro

Bronzen, contouren, stroben, highlighten; al deze termen zijn soms een beetje overweldigend. Wat moet als eerste? Welke producten zijn onmisbaar? Op welke plekken moet je highlighter gebruiken? En welke juist niet? Girlscene heeft het allemaal voor jou onder elkaar gezet. Met de volgende tips kan ook jij contouren als een pro en vind je de perfecte kleuren voor jouw gezicht. 

Contour

Bij contouren gebruikt je een matte (!), bruine kleur. De intensiteit van de kleur verschilt per huidskleur. Maar less is zeker more in dit geval. We willen door middel van contouren zorgen dat onze jukbeenderen wat sterker naar voren komen. Hiervoor gaan we een ‘schaduw’ creëren. Dit kan met een poeder, een crème of een stick. De plekken waar je over het algemeen contourt zijn je jukbeenderen, neus, voorhoofd en kaaklijn.

Bronzer

Met bronzer voeg je warmte toe aan je gezicht. Dit doe je met een bruine poeder. Vaak zit er een gouden glans in een bronzer, om je een gezonde sun kissed look te geven. Bronzer gebruik je op de plekken waar de zon je normaal ook een kleurtje zou geven; je wangen, voorhoofd, neus en kin.

Highlighter

Met highlighter breng je bepaalde punten onder de aandacht. Een highlighter geeft je een healthy glow en zorgt ervoor dat je er gezond en fris uitziet. Highlighter is er in verschillende vormen en zit ook in veel producten verwerkt, zoals concealer. Highlighter breng je aan op je neus, jukbeenderen, voorhoofd of bovenlip.

Blush

Blush geeft je een gezonde kleur en laat je stralen. Blush breng je aan op je wangen. Voor elke huidskleur is er een geschikte kleur te vinden. Laat je adviseren in een winkel om jouw perfecte match te vinden. Kies voor een blush met een shimmer voor een gezonde look. 

Urban Decay Afterglow Highlighter Palette

Tip 1
Voordat je begint met het echte werk is het belangrijk om de juiste kleur te kiezen. Kies nooit voor een product dat meer dan twee tinten donkerder is dan je eigen huidkleur. Vooral voor meiden met een lichte huid os het soms lastig om een goede kleur te vinden. Kleuren met een grijze ondertoon zijn voor een lichte huid geschikt. Heb jij een getinte huid? Kies dan voor kleuren zoals terracotta. Voor bronzer en highlighter geldt hetzelfde. Kies bij een lichte huid een highlighter met een roze of champagne ondertoon.

Lucky us; Urban Decay komt met twee Naked Skin Shapeshifter palettes. Eén voor de lichte huid én voor de meer getinte huid. Het palette bevat zowel poeders om mee te contouren en shapen als crème producten. We love it!

Urban Decay Naked Skin Shapeshifter Light Medium Shift + Medium Dark Shift (poeder)

Tip 2
Een crème is vaak heftiger dan een poeder, omdat je een poeder beter opbouwt. Breng allereerst een beetje aan op je kwast en tik hem vervolgens af zodat het meeste ervan afvalt. Zo voorkom je dat je direct een grote streep op je wang krijgt. Een poeder als contour is vooral perfect voor meiden met een wat vettigere huid. Vind je contouren nog spannend? Kies dan voor een vloeibaar product, want deze bouw je heel subtiel op.


Urban Decay Naked Skin Shapeshifter Light Medium Shift + Medium Dark Shift (crème)

Tip 3
Voor een perfecte contour maak je een ‘vissengezicht’ door je wangen naar binnen te zuigen. Begin vervolgens bij je oren en werk langzaam naar je mond toe in cirkels. Stop ongeveer in het midden van je wang. Tot slot kun je ook je slapen en kaaklijn contouren. Vind je het lastig om te bepalen welke plekken je wel en niet moet contouren? Maak dan een ‘3’ tijdens het contouren. Begin bij je slapen, dan je wang en tot slot je kaaklijn.

Tip 4
Je contour blijft zo natuurlijk mogelijk door te kiezen voor producten zonder glans. Kies dus voor matte tinten. Later voeg je glans toe met highlighter of bronzer. 

Tip 5
De contour geeft je gezicht vorm, maar je natuurlijk healthy glow moet je zelf nog creëren. Dit doe je met bronzer, highlighter en blush. Deze maken je look compleet. Maak je look af door eerst wat bronzer aan te brengen op je voorhoofd, kin, wangen en neus. Eigenlijk overal waar je normaal ook een kleurtje krijgt. Voeg vervolgens wat highlighter toe op je neusbrug, bovenlip, jukbeenderen en onder je wenkbrauwen. Tot slot voeg je met blush wat kleur in je gezicht toe. Om te zien waar je de blush moet aanbrengen is er een trucje: lachen! Je ziet dan goed je ‘appeltjes’ waardoor je precies weet waar je de blush moet aanbrengen.


Urban Decay Afterglow Highlighter Palette

Fashion nieuws

Powered by: GirlScene.nl