Cosmopolitan

Cosmopolitan; een heerlijke vrouwendrankje voor elk gelegenheid. Of er nou geproost wordt omdat er iets te vieren valt of omdat er een feest voor de deur staat, het doet er niet toe. Een Cosmopolitan is lekker, snel in elkaar geflanst en nog makkelijk ook. Elke nieuwsgierige vrouw probeert het minstens één keer.

Voor mij reden genoeg om uit te zoeken hoe en wat. Als eerste wat: het is een typische vrouwendrankje en bestaat uit 25 ml wodka, 15 ml cointreau, 30 ml cranberrysap en een klein beetje limoensap (5 ml). Limoensap hoeft niet per se, je kunt ook een limoenschijfje in de cocktail zetten (niet al te lang). Omdat over smaak niet te twisten valt, is het niet nodig om je strikt te houden aan de hoeveelheden: speel met de verhoudingen en cre een cocktail die jij lekker vindt.

Hoe? Vul in een cocktailshaker de ingrediënt en met wat ijsblokjes en shake it baby? Voordat je het serveert, is het leuk om je cocktailglas te versieren, bijvoorbeeld met een suikerrandje. Om en suikerrandje te maken, zet je het glaasje ondersteboven, met het drinkrandje in een laagje water op een schoteltje/bordje en zet je het daarna op precies dezelfde manier in een bordje met een laagje suiker. Als je geen limoenschijfje in de cocktail doet, kun je voor de sier ook een schijfje aan het randje ‘hangen’. Voor iedereen die het nog niet heeft geprobeerd: het is een aanrader en leuk om te maken…