Botanisch interieur – zo creërde ik een botanisch hoekje in huis!

Eindelijk kan ik mijn interieur projectje met jullie delen! Een botanish interieur is iets waar ik al lang van droomde.. Langzaam kreeg ik steeds meer planten in huis maar nu was het tijd voor het echte werk. Ik heb het over mijn botanische hoekje in huis. Voor het programma Huizenjacht van SBS6 ben ik gevraagd om een DIY project op het gebied van interieur uit te voeren. De aflevering is vorige week op tv geweest en nu mag ik het dan ook eindelijk aan jullie laten zien.

Botanisch interieur

Voor dit project heb ik een botanisch interieur gecreëerd. Ik shopte een vintage peacock chair en heb deze wit geverfd. Dit is een echte eyecatcher waar ik al een tijdje naar op zoek was, dus ik was super blij dat ik hem eindelijk gevonden had! Vervolgens heb ik een hoekje in ons huis helemaal in de botanische stijl ingericht. Natuurlijk mochten veel verschillende planten, leuke potten en krukjes niet ontbreken. Té leuk om te doen! Kijk je mee?

ABONNEER JE OOK OP MIJN YOUTUBE KANAAL: MARLOU VOLKERINK

De vintage peacock chair die ik zelf wit gespoten heb! Staat geweldig in combinatie met het groen van alle planten. Die mogen natuurlijk niet ontbreken in een botanisch interieur;-)

DIY: rotan stoel verven

In mijn botanische hoekje heb ik een rotan stoel staan, deze heb ik geverfd met een verfspuit. Benieuwd hoe ik dit heb gedaan? Ik zal hier binnenkort nog een extra blog met video over schrijven maar ik kan je vast vertellen dat het niet moeilijk is. In de uitzending van Huizenjacht kun je zien dat ik toch wat strubbelingen had tijdens het project. Gelukkig was Jurre mijn redder in nood 😉

Mijn tv debuut: in de aflevering van Huizenjacht

Een tijd geleden had ik vtwonen op bezoek voor een binnenkijker en nu was het tijd voor mijn allereerste keer op tv, spannend! Hieronder kun je de aflevering van Huizenjacht terugkijken waarin ik te zien ben. Naast het DIY project van de stoel en het botanisch hoekje laat ik nog meer DIY projecten in ons huis zien. Ik ben te zien on het tweede gedeelte van het programma bij het onderdeel ‘Recycling’.

Het eindresultaat

Ik ben zo blij met het eindresultaat! Hier zie je ons botanische hoekje in de woonkamer.

botanisch interieuracbotanisch interieur

 

En? Ben jij ook fan van een botanisch interieur? Ik geniet nog elke dag van dit fijne plekje in huis! Ook op mijn kantoor heb ik veel groen, dit zie je ook terug in deze blog over groen in je interieur.

Wil je meer lezen over de woontrends voor 2018? Bekijk ons moodboard!

Powered by: FollowFashion.nl