Bikini: zo vind je de juiste bikini voor jouw lichaam!

Yay de zomervakantie staat voor de deur! Hoog tijd om je holiday essentials te shoppen: een overdosis zonnebrandcrème, luchtige jurkjes, vrolijke flip flops, en je koffer is natuurlijk niet ready to go zonder een trendy bikini. Om je bij de aankoop van een bikini allerlei frustraties en stress te besparen hebben we een soort ‘bikinihandleiding’ voor je gemaakt: zo vind je de juiste bikini voor jouw lichaam!

Stress en frustraties

Voel jij je ook niet op je gemak als je in een te klein pashokje onder verschrikkelijk tl-licht bikini’s staat te passen? En dan heb ik het nog niet eens over die spiegels waar je opeens een stuk minder ‘voordelig’ in uitkomt en die overload aan bikini’s die je opeens toch niet zo leuk staan als je had verwacht. Herkenbaar? Ik zeg: lang leve het online shoppen en in alle rust lekker thuis passen!

Welke bikini past bij jouw lichaam?

Oké, online shoppen en thuis passen beperkt al aardig het stress en frustratie level. Dan weet je alleen nog niet of juist een triangelbikini of bijvoorbeeld een gestroomlijnde one-piece je het mooiste staat. Ik heb goed nieuws voor je:

volg deze ‘bikinihandleiding’ en je vindt heel makkelijk de juiste bikini die past bij jouw figuur!

Zo vind je de juiste bikini

Er zijn vier types lichaamstypen, namelijk een driehoek, zandloper, appel en een peer. Als je weet op welk type jouw lichaam het meeste lijkt, weet je gelijk welke bikini jouw het mooiste staat. Hieronder staan de verschillende typen omschreven, en om het je nog makkelijker te maken hebben we er bijgezet welke bikini het beste bij dat lichaamstype past. Handig toch?!

Lichaamstypen:

  1. Driehoek

   Kenmerken lichaamsfiguur: je schouders zijn breder dan je heupen.
   De juiste bikini: tops met een beugel en verstelbare en dikkere/bredere bandjes. Ook bikini’s met een printje of een broekje met leuke details, zoals franjes en rushes, staan je goed.

  2. Zandloper

   Kenmerken lichaamsvorm: je hebt een smalle taille, bredere heupen, volle(re) billen en een mooi gevormde decolleté.
   De juiste bikini: bandeau bikini’s, hoekige tops en badpakken met een asymmetrische halslijn in felle kleuren passen perfect bij jouw lichaam.

  3. Appel

   Kenmerken lichaamsvorm: je hebt een mooie volle(re) decolleté en je taille is minder aanwezig.
   De juiste bikini: wikkeltops, bikini’s in retro stijl met een hoge taille en badpakken met een geplooid detail accentueren de mooiste delen van je lichaam.

  4. Peer

   Kenmerken lichaamsvorm: in verhouding tot je borsten en schouders zijn je heupen en billen breder.
   De juiste bikini: bikinitops en badpakken met een diepe V-hals leggen het accent op je mooie decolleté. Bikini’s met een triangel- of haltertop, in combinatie met high-waisted bikinibroekje, brengen de verhoudingen van je figuur meer in een balans. Ook tops met felle kleuren, opvallende prints en bandjes met een neklijk staan je fantastisch.

Kies je look en geniet van je vakantie

Nu je weet welke bikini het beste bij jouw lichaam past is het alleen nog een kwestie van je look bepalen.

De trends deze zomer zijn Romantic Summer, Nudes & Rose Gold, New Swimsuit Shapes en South African Flair.

Klinkt heerlijk zomers, toch? Volgens mij kan het nu bijna niet anders dat het kopen van een nieuwe bikini (of badpak) echt een feestje wordt. Oké, bij wijze van spreken dan, want volgens mij hebben wij vrouwen altijd wel iets kritisch op ons lichaam aan te merken. Maar dit even terzijde; nu eerst op zoek naar een leuke bikini, straks je koffer pakken en heerlijk genieten van je welverdiende vakantie!

Staat een nieuwe zonnebril ook op je ‘holiday essentials-lijstje’? Zo vind je de juiste zonnebril voor jouw gezicht.

Foto en video’s: Zalando

Powered by: FollowFashion.nl