Bewezen: van bloemen word je gelukkiger

Bloemen alleen iets om je huis wat extra kleur te geven? No way! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat bloemen niet alleen gezellig zijn, maar ook goed voor je gezondheid. Zo kunnen bloemen je helpen gelukkiger te zijn en je minder stressvol te voelen. Kun jij wel wat rust en ontspanning gebruiken? Ga dan snel naar de dichtstbijzijnde bloemist voor déze bloemen…

We brengen niet voor niets bloemen wanneer mensen ziek zijn. Er is zelfs een onderzoek gedaan waaruit is gebleken dat mensen in het ziekenhuis die bloemen ontvingen minder pijnbestrijding nodig hadden, een betere bloeddruk hadden en zich minder vermoeid voelden. Natuurlijk is het thuis even iets anders dan in een ziekenhuis, maar ook thuis kunnen we door planten en bloemen gelukkiger en gezonder worden.

Een onderzoek van de universiteit in Wageningen wees uit dat mensen die eten in omgeving van bloemen en planten gelukkiger zijn dan mensen zonder bloemen en planten in de omgeving. De testpersonen vonden het etentje dat zij hadden leuker en minder stressvol door de bloemen. Deze tip kan jij makkelijk thuis doorvoeren. Koop een mooie bos bloemen (of een plant) en zet deze op je eettafel neer. Dit is een centrale plek waar je veel plezier kan hebben van je bloemen. Naast dat het een fijne eetervaring is, helpen bloemen je ook om creatiever te zijn. Zit jij even in een dipje en weet je het niet meer? Haal dan een bloemetje en je kan zo weer aan de slag!

Ook de geur van bloemen geeft je een instant goed humeur en zorgt dat je minder angstig wordt. Het is natuurlijk geen wondermedicijn, maar wel mooi meegenomen. Hoe feller de kleur, hoe vrolijker je wordt. Is het buiten grauw weer en kun je wel wat zomerse kleuren gebruiken? Kies dan voor felle kleuren zoals oranje, geel en veel groen. Een echte zomerse bloem is natuurlijk de zonnebloem. Alleen al van de naam worden we meteen blij. 🙂 Ook door zijn kleur word je al direct een stuk gelukkiger en minder gestrest. Niet zo van geel? De zonnebloem is naast geel te verkrijgen in oranje, bruin, crème en donkerrood. Fun fact: De langste zonnebloem ooit gemeten was maar liefst 9,17 meter. Dit is net zo hoog als een flatgebouw van drie verdiepingen hoog. Wow! Wil je je juist beter kunnen concentreren? Kies dan zachte kleuren zoals paars of blauw voor je bloemen, deze geven je een rustig gevoel.

Naast dat bloemen en planten mentaal goed zijn voor je, zijn ze ook fysiek goed voor je. Je krijgt namelijk meer lucht doordat planten en bloemen zuurstof produceren. Zorg dus dat je altijd iets van bloemen en planten om je heen hebt om verkoudheid, keelpijn en een droge huid te voorkomen. Ook zonnebloemen werken goed hiervoor. Het grootste deel van de zonnebloemproductie vindt zelfs in ons eigen kleine landje plaats. Ver hoef je dus niet voor een mooie bos zonnebloemen.


Op lange termijn hebben bloemen ook een positief effect. Je voelt je minder depressief en minder angstig. Bloemen geven werkt ook om je gelukkiger te voelen. Natuurlijk krijgen we liever bloemen, maar door bloemen te geven voelen we ons extra verbonden met de persoon in kwestie. Aha, daarom geven mannen dus bloemen aan vrouwen ;-). Maar bloemen kun je niet alleen geven, maar ook eten! In sommige landen worden de jonge zonnebloemknoppen net als artisjokken gestoomd en gegeten. Net een superfood.

Bloemen en planten in huis zijn dus een echte must. Wil jij je echt gelukkig voelen, ga dan naar Toscane of de Provence. Beiden staan bekend om grote velden vol prachtige zonnebloemen. Toscane iets te ver? Kijk dan hier.

Fashion nieuws

Bron: Huffingtonpost, Treehugger | Beeld: Mooiwatbloemendoen.nl

Powered by: GirlScene.nl