Bewezen: intelligente mensen schelden vaak

Jouw moeder heeft je ongetwijfeld geleerd om niet te schelden. Maar hé, als je een keer zeiknat bent geregend, een onvoldoende hebt gehaald voor een toets waar je hard voor hebt geleerd of ruzie hebt met je vriendje dan kun je het niet laten. Schelden doen we allemaal weleens. Vloek jij als een bootwerker? Je moeder is er misschien niet trots op, maar het heeft wel een voordeel: je bent hartstikke slim! 

Hoger IQ

Schelden is niet bepaald een goede gewoonte. Maar bij sommige mensen floept een scheldwoord er gewoon sneller uit dan bij de ander. Nu willen we je niet aanmoedigen om meer te schelden (het blijft een slechte gewoonte), maar er kleeft wel een voordeel aan veel vloeken. Onderzoekers hebben ontdekt dat mensen die veel schelden een hoger IQ hebben dan mensen die niet vaak vloeken. 

Veel vloeken

Hoe ze intelligentie met vloeken hebben gelinkt? Onderzoekers van de University of Rochester vroegen 400 mensen naar hun gewoontes, ook naar hun slechte gewoontes. Wat bleek: slimme mensen vloeken een stuk meer dan mensen met een laag IQ. Een andere studie wijst hetzelfde uit.

Grote woordenschat

Psychologen van Marist College vroegen de deelnemers om zoveel mogelijk woorden op te noemen die beginnen met een bepaalde letter. Daarna werd gevraagd of ze zoveel mogelijk scheldwoorden konden opnoemen. De conclusie: mensen die een grote woordenschat hebben, schelden meer én hebben een hoger IQ.

Beeld: iStock | Bron: sciencealert.com

Powered by: GirlScene.nl