Badkamer ideeen – Binnenkijken in onze badkamer. Before & after!

De badkamer is een plek waar ik elke dag kom. Heerlijk vind ik het om mijn vaste beauty ritueel hier uit te voeren. Via Pinterest heb ik heel wat badkamer ideeen opgedaan voordat we gingen verbouwen. Toen we ons huis kochten was de badkamer flink gedateerd. Met name het badkamermeubel was een doorn in het oog. Op de vloer lagen crème kleurige tegels met een aantal rode varianten ertussen. Ook niet bepaald mijn smaak. Je begrijpt het: onze badkamer kon wel een make-over gebruiken!

Wat hebben we aangepakt in de badkamer?

In eerste instantie wilden we alleen de vloertegels vervangen. Het badkamer meubel zou later wel komen.. Eenmaal aan het klussen geslagen konden we het niet laten om toch door te pakken. Mijn vriend en ik zijn beide niet van het halve werk. De badkamer hebben we dus toch wat meer aangepakt dan in eerste instantie het plan was. We hebben het volgende gedaan:

  • Nieuwe vloertegels gelegd
  • Douchecabine vervangen voor een groter exemplaar
  • Het badkamer meubel eruit gesloopt en vervangen door een steigerhouten variant
  • Kraan en wasbak vervangen
  • Douchekop bij het bad vervangen
  • Nieuwe toilet geplaatst
  • Nieuwe raambekleding opgehangen
  • Nieuwe deur geplaatst
  • Raam- en deurkozijnen geverfd
  • Lamp vervangen voor spotjes

Het badkamer project was maar een klein onderdeel van de hele verbouwing die in totaal 7 maanden heeft geduurd. Maar ik geniet hier nog iedere dag van! Het liefst had ik de wandtegels ook allemaal vervangen maar dat paste niet helemaal binnen het budget. Ik ben dus uitgegaan van deze tegels als basis en heb ervoor gekozen om een steigerhouten badmeubel te plaatsen.

Lekker badderen

Een must voor de badkamer in onze nieuwe woning was een bad. Wij zijn gek op badderen dus liggen regelmatig (samen) in bad. Afgelopen zondag nog, gezellig samen het weekend afsluiten met een glas rose en een lekker toetje in bad. Ik kocht een douglas houten plank en liet deze op maat zagen om als dienblad te fungeren in ons bad. We hebben zelfs al eens sushi gegeten vanuit bad. Kaarsjes aan, muziekje erbij.. puur genieten!

Before & after

Tijd voor de foto’s! Om te beginnen de situatie hoe onze badkamer eruit zag toen we onze woning kochten en daarna een aantal foto’s die werden geschoten voor onze binnenkijker in vtwonen en een foto van hoe het er nu uit ziet. Ik houd er namelijk nogal van om af en toe wat te wisselen. Zo heb ik al drie verschillende badmatten gehad en ben ik super blij met de variant die er nu ligt. Het is eigenlijk een vloerkleedje maar is precies breed genoeg voor onder het steigerhouten meubel.

Dit waren de foto’s die op Funda stonden van de badkamer. 

badkamer inspiratie

badkamer inspiratieDeze foto’s zijn geschoten door Hans Mossel voor vtwonen. Ik moet eerlijk zeggen dat de wandtegels in het echt wel iets geler zijn dan op deze foto. Maar de juiste belichting en wat photoshop werk zorgde helemaal voor het perfecte plaatje! 

badkamer inspiratie

Volg je mij al op Instagram? Hier vind je nog meer interieur foto’s van mij: @marlouvolkerink

Badkamer ideeen

Ik hoop dat je wat inspiratie hebt opgedaan voor je badkamer. De spiegel boven het badkamer meubel hebben we op maat besteld en we hebben zelf spotjes in het plafond gemaakt. In de spiegel hebben we aan de zijkant stopcontacten gemonteerd zodat deze niet in het zicht zitten. Ook zitten er plankjes in voor onze tandenborstel. Ideaal! Heb jij nog badkamer ideeen? Laat het me weten in de comments!

Mijn badkamer op video zien? Bekijk mijn favorieten video van afgelopen maand. 

Powered by: FollowFashion.nl