9 tips om zo lang mogelijk met make-up te doen

Eens in de zoveel tijd vind je een make-up product dat je leven zoveel makkelijker maakt dat je niet meer zonder kan én wil. Je kunt dan natuurlijk een flinke voorraad bewaren in je make-up stash, maar of je portemonnee hier nou blij van wordt… Soms is het verstandiger om het product weg te gooien, maar met deze tips kun je dit nog even uitstellen.

Aan alle cosmetische producten worden conserveermiddelen toegevoegd. Op deze manier kun je producten lang bewaren. Toch kun je make-up producten niet eeuwig blijven gebruiken en moet je ze na een tijd weggooien. Gelukkig staat op het product precies aangegeven hoe lang je het kunt gebruiken.

Op de verpakking staat een afbeelding van een potje met een getal en de letter ‘M’. Dit staat voor het aantal maanden dat het product houdbaar is na (!) het openen. Koop dus nooit producten die al open zijn! Je merkt ook vaak aan een product of het over de datum is. De textuur is dan anders, of het product ruikt vreemd. Zorg er dus voor dat je af en toe je make-up collectie uitzoekt en producten weggooit. Tip: vind je het lastig om bij te houden hoe lang een product precies houdbaar is? Plak dan een sticker op het product met de datum wanneer je het open hebt gemaakt. Zo weet je precies wanneer je het weg moet gooien.

Soms is een product zo fijn dat je het elke dag gebruikt en het eerder op is dan op de verpakking staat. Je kunt er dan voor kiezen naar de winkel te rennen en een nieuwe te halen, óf je gebruikt deze handige tips…

Tip 1
Heb je een favoriete mascara die je elke dag gebruikt? Laat het even weken in lauw water. Op deze manier gaat de mascara losser zitten en kun je het langer gebruiken. Bij mascara is het wel van belang goed de houdbaarheidsdatum in de gaten te houden omdat je snel infecties kunt oplopen. Mascara is ongeveer drie maanden houdbaar. Leen je mascara ook nooit uit aan iemand anders, zelfs niet je BFF, om infecties te voorkomen.

Tip 2
Wanneer een product in een tube bijna op is kun je de tube heel eenvoudig doorknippen. Je kunt nu met een wattenstaafje het overige product uit de tube schrapen. Gebruik een reisverpakking om het product te bewaren. Op deze manier geniet je langer van je dagcrème.

Tip 3
Je vergeet het misschien, maar ook make-up kwasten hebben verzorging nodig. Om te zorgen dat je kwasten mooi blijven moet je ze schoonmaken. Dit doe je met wat babyshampoo of met een speciale cleanser. Let wel op dat je écht alleen de haren schoonmaakt en zorgt dat er geen water in het ijzeren gedeelte van de kwast terechtkomt. Dit is namelijk heel slecht voor de kwast, omdat de lijm dan loslaat. 

Tip 4
Het beste is om nagellak en lippenstift te bewaren in de koelkast. Op deze manier blijven ze het langst goed. Warmte zorgt er namelijk voor dat het product wordt aangetast en dit verandert de kleur. En niemand zit te wachten op een groene lippenstift. 😉

Tip 5
Heb je een super lekkere parfum tester gekregen bij de ICI PARIS XL, maar heb je geen geld voor een grote fles? Meng het dan met je bodylotion (graag een neutrale geur). Zo geniet je extra lang van je favoriete geur.

Tip 6
Als je nagellak een tijdje niet gebruikt is het soms lastig om de dop open te krijgen. Laat de dop even in warm water weken en… tada! Let wel op dat het potje het water niet aanraakt, dit kan de kleur aantasten.

Tip 7
Denk je dat je foundation op is? Voeg dan wat dagcrème toe aan het flesje en schud goed. Al het product dat verstopt zit in de hoekjes mengt zich nu met de crème en zo geniet je extra lang van je favoriete foundation!

Tip 8
Die perzikachtige kleur oogschaduw stond toch niet zo mooi als dat in de winkel dacht… Wees niet getreurd, maak er een lippenstift van! Meng de oogschaduw met wat Vaseline en creëer jouw eigen unieke kleur. Zo hoef je nooit meer oogschaduw weg te gooien.

Tip 9
Is de oogschaduw niet geschikt voor de lippen? Dan maak je er makkelijk nagellak van. Stamp de oogschaduw fijn en meng het met een doorzichtige topcoat. Even goed schudden en een nieuwe nagellak is geboren!

Fashion nieuws

Bron, bron 

Powered by: GirlScene.nl