9 kerstfilms die jij deze kerst (weer) moet zien

Kerstmis draait niet alleen om eten en de kerstboom versieren. Kerstavonden worden pas echt compleet als je met de hele familie kijkt naar de leukste kerstfilms onder het genot van een hapje en een drankje. Zie je het voor je? Als we alle kerstfilms voor je op moeten schrijven zijn we morgen nog bezig, dus daarom hebben wij speciaal voor jou een selectie gemaakt. Voor eens en altijd: deze films mag jij met kerst niet missen. 

Home Alone
Waarschijnlijk kun jij de hele reeks van Home Alone nasynchroniseren, maar toch blijft het een klassieker. Vooral dat gouden moment dat mama McCallister erachter komt dat haar zoon niet in het vliegtuig zit. “KEVIN!’ Kevin blijft als geluk bij een ongeluk alleen thuis en probeert de inbrekers het leven zuur te maken. 


Tangerine
In Tinseltown is het Kerstavond. Prostituee Sin-Dee is weer aan het werk na haar gevangenisstraf. Als ze hoort dat haar vriendje, die ook haar pooier is, ontrouw is geweest, probeert ze achter de harde waarheid te komen. Samen met haar collega gaan ze de uitdaging aan en komen ze in aanraking met verschillende subculturen. 

Miracle on 34th Street
Nog zo’n lekkere klassieker. Kris Kringle wordt door Cole’s warenhuis ingehuurd als Kerstman. Een gewetenloze schurkerige rivaal van Cole’s stelt alles in het werk om warenhuis over te nemen en daarnaast probeert hij ook Kris een slechte naam te bezorgen. 

The Holiday
Amanda heeft de nodige problemen in haar relatie. Om er even tussenuit te glippen, ruilt ze in de vakantie haar huis tegen die van een onbekende Engelsman. Daar komen natuurlijke de meest hilarische scènes uit voort, dat snap je wel.  

The Muppet Christmas Carol
The Muppet Christmas Carol, wie kent het niet? Scrooge is zoals altijd niet aardig tegen iedereen. Zoals in bijna elke kerstfilm komt Scrooge er uiteindelijk achter dat liefde het belangrijkste is van allemaal. Schattig toch?

Elf
Buddy wordt door de Kerstman geadopteerd en opgevoed tussen de elfjes op de Noordpool. Na een aantal jaar komt Buddy erachter dat hij niet goed meekomt met de andere elfjes en besluit zijn vader te gaan zoeken in New York. Iedereen kijkt hem raar aan en niemand gelooft hem als hij vertelt waar hij eigenlijk vandaan komt. 

Love Actually
Deze film speelt zich af in de weken voor Kerst. Het gaat over het liefdesleven van verschillende koppels, dus het is niet één verhaal, het zijn er tien. Alles komt aan bod: vader en zoons, popsterren en managers, vriendjes en vriendinnetjes. 

New Year’s Eve
Op Oudejaarsavond beleef je verschillende verhalen van een groep New Yorkers. Van een man in een ziekenhuis tot aan een leuke jongeman die Oudejaarsavond haat. Als kers op de taart speelt Zac Efron in deze film, dus dat zegt al genoeg. 

Coming Home For Christmas
Twee zussen hebben al jaren geen contact met elkaar gehad na een gebeurtenis op de bruiloft van een zus. Dit heeft ertoe geleid dat hun ouders zijn gescheiden. Kate, een zus, wil de hele familie herenigen in hun oude familiehuis voor Kerstmis. Er is alleen één probleem: er woont nu iemand anders in dat huis. 

Beeld: iStock | Bron: moviemeter.nl, theperfectyou.nl, thrillist.com

Powered by: GirlScene.nl