9 dingen in het leven waar je niet te veel verwachtingen bij moet hebben

Girlscene gaat normaal over mode, beauty en lifestyle. In dit artikel gaan we wat meer de diepte in, want we gaan het hebben over verwachtingen. Dat je niet meer zoveel verwachtingen van de ander mag hebben. Het leven zit vol teleurstellingen, maar die hebben meer te maken met jouw te hoge verwachtingen. Soms kan dit heel naar voelen, maar hoe lager je verwachtingen, hoe beter.

Natuurlijk heb je verwachtingen, maar als die niet worden waargemaakt door een ander voel jij je alleen maar slechter. In dit artikel leer je dingen waar je geen verwachtingen meer bij moet hebben. No expectations, no disappointments.

♥ 1. Verwacht niet té veel van feestdagen
Feestdagen vallen soms tegen als je je er al letterlijk maanden op verheugt, zoals met kerst. Je oefent alle kerstliedjes, shopt de leukste kerstjurkjes en zoekt lekkere recepten. Maar op het moment van de dag zelf ben je misschien helemaal niet blij met je jurk, is het niet zo gezellig als je voor je zag of loopt de planning met koken in de soep.

♥ 2. Verwacht niet dat je anderen kan veranderen
De enige die je kan veranderen dat ben jijzelf. Verwacht niet dat een ander voor je verandert en geloof ons: dat wil je ook niet. Iemand is zoals hij of zij is. Praat erover en zeg wat jij denkt en voelt, maar verwacht niet dat de ander een heel ander mens wordt.  

♥ 3. Verwacht niet dat iedereen dezelfde mening heeft
Iedereen heeft een andere mening, dat is juist heel positief. Hierdoor valt er veel te discussiëren en te bespreken. Maar verwacbt daarbij niet dat iemand zijn of haar mening bijstelt. Iedereen is verschillend. 

♥ 4. Verwacht niet dat iedereen je leuk vindt 
In ons land wonen 17 miljoen met mensen dicht op elkaar. Dus er zijn sowieso mensen die jou niet zo leuk vinden. Maar laten we eerlijk zijn, jij vindt toch ook weleens iemand minder leuk? Het belangrijkste is dat de mensen die dichtbij je staan je leuk vinden. Dat zijn de mensen waar jij om geeft. 

♥ 5. Verwacht niet dat mensen ervoor je zijn als jij je slecht voelt
Natuurlijk is het fijn als er iemand voor je is als jij je even wat minder voelt. Maar onthoud, jouw leeftijdsgenoten hebben allemaal evenveel problemen als jij en op deze leeftijd is iedereen vooral met zichzelf bezig. Dus als jij even een off-day hebt, laat voor jezelf het bad vollopen en pak er een boek bij als je vriendin niet meteen advies en fijne woorden appt.


♥ 6. Verwacht weinig van de vakantie
Dit klinkt echt negatief, maar zo is het niet bedoeld. Hoe minder je verwacht, hoe leuker het wordt. De leukste dingen gebeuren altijd als je het niet verwacht. Als jij van tevoren hoge verwachtingen hebt (zoals nachtenlang met een vakantielover op het strand liggen en duizend vrienden maken), dan word je sowieso al teleurgesteld.

♥ 7. Verwacht niet dat de ander weet hoe jij je voelt
Mensen kunnen (helaas) geen gedachten lezen. Dus verwacht niet dat anderen weten wat jij voelt. Vertel ze dat je ergens mee zit, in plaats van duizend hints te droppen. Niemand wordt daar gelukkig van. 

♥ 8. Verwacht niet dat de jongen initiatief neemt
Jongens zijn soms onzeker en bang. Verwacht dus niet dat hij met een bos rozen voor je neus de liefde aan je verklaart. Nee, jij moet ook wel duidelijk maken dat je gevoelens hebt voor hem. 

♥ 9. Verwacht niet dat iemand automatisch iets voor je doet
Niemand, maar dan ook niemand, weet dat jij eigenlijk had verwacht dat je moeder je favoriete jurk had moeten wassen, of dat je vriendin je dat ene cadeau zou geven, of dat je vriendje er op zaterdagavond bij moest zijn als jij niemand wat vertelt! Mensen kunnen niet raden wat jij wil. Dus praat erover. 

Zonder verwachtingen voel je je vrijer en blijer! Je waardeert de kleine dingen en alles wat je doet is een nieuw avontuur.

Fashion nieuws 

Bron: wikihow.com, marcandangel.com, coolnsmart.com | Beeld: iStock

Powered by: GirlScene.nl