8 belangrijke tips om ruzie met je vriend te voorkomen

Je kunt beter voorkomen dan genezen. Dat geldt voor alles, maar heb je ook aan je relatie gedacht? Het komt soms voor dat je ruzie hebt met je vriendje. Negen van de tien keer komt dat wel weer goed, maar toch is het beter om niks met ruzies te maken te hebben. Alle beetjes helpen, dus wij hebben speciaal voor jullie een aantal tips op een rijtje gezet, zodat jullie relatie voor altijd koek en ei is. 

1. Neem op tijd een pauze
Voel je dat het niet meer honderd procent botert tussen julllie? Neem dan eventjes een pauze. Spreek af dat jullie elkaar een korte tijd niet zien. Wanneer jullie weer herenigd zijn, merk je dat het goed is geweest voor jullie relatie. Het is beter om op tijd in te grijpen dan te lang af te wachten. 

2. Denk niet terug aan het verleden
Misschien is er eerder in jullie relatie iets voorgevallen. Dat is zeker niet gek, maar kom daar later niet op terug. Het is geweest en dat is vergeven en vergeten. Het enige wat je kunt doen is leren van dat soort momenten. Oude koeien uit de sloot halen, daar heeft niemand iets aan. 

3. Accepteer imperfecties van elkaar
Niet iedereen is perfect en dat moet je accepteren. Misschien is je vriend juist goed in bepaalde dingen waar jij minder goed in bent. Help elkaar en dan komen jullie er echt wel uit. Dit soort kleine dingen komen vanzelf goed en het is zeker geen reden om hier ruzie over te maken. 

4. Denk aan positieve dingen
In een relatie denk je snel aan de dingen die minder goed gaan. Vaak zijn dit kleine dingen waar ruzies over ontstaan. Maar vergeet niet dat er waarschijnlijk zoveel dingen zijn binnen jullie relatie die wel goed gaan. Denk hier dan aan en vergeet de slechte kanten.

5. Zeg sorry en geef complimenten
Wees je ervan bewust dat je zelf ook wel eens fouten maakt. Zeg sorry tegen je partner en geef hem hier een compliment over. “Fijn dat je me even hebt wakker geschud.” Als je zoiets zegt tegen je vriend, waardeert hij dit gegarandeerd. 

6. Accepteeer dat je niet hetzelfde bent
In een relatie heb je weleens een discussie. Dat is normaal, maar soms gaat het ook te ver. Accepteer daarom dat je een andere mening hebt dan die van je partner. Tel tot tien en zeg dat de discussie gesloten is. Dan is het ook prima. Geen winnaar of verliezer en jullie gaan gewoon vrolijk verder zonder dat er iets aan de hand is. 

7. Praat en luister naar elkaar
Is er iets wat je dwarszit? Vertel het tegen je vriend. Hij vindt het alleen maar fijn dat je met hem over je gevoelens wilt praten. En als je vriend iets dwarszit, praat er dan met hem over. Luister naar hem en geef advies. Als het gaat over jullie relatie, moet je er voor openstaan om ernaar te luisteren. Probeer met een oplossing te komen, want dat is veel beter dan dat je ermee rond blijft lopen. Als je dat doet, gaat er gegarandeerd een keer ruzie ontstaan. Praat ook altijd op normale toon met elkaar. Schreeuwen is zinloos en daarnaast zijn jullie geen kleuters meer. 

8. Kwets de ander niet
Je weet wat de zwaktes zijn van je partner. Probeer hier rekening mee te houden. Als je weet dat hij onzeker is over zijn neus, begin hier dan niet over op het moment dat er spanning is tussen jullie. Anders ben jij misschien wel de druppel die de emmer doet overlopen en dat wil je absoluut niet. 

Beeld: iStock

Powered by: GirlScene.nl