7 tips die echt werken om meer water te drinken op een dag

Het is iets wat standaard op je lijstje met goede voornemens staat: meer water drinken. Maar al snel bevind je je een paar maanden in het nieuwe jaar én heb je je totaal niet aan het voornemen gehouden. Oeps! No worries, Girlscene helpt je met dit artikel op weg. Wil je écht je missie ervan maken om meer glazen water op te drinken? Dan moet je vooral even verder lezen.

1. Zet een doel
Een goed voornemen werkt pas als je een doel voor jezelf stelt. In plaats van jezelf voornemen om meer water te drinken is het dus belangrijk om het concreet te maken: hoeveel glazen water wil je per dag drinken? Alleen op die manier kun je erachter komen of je je daadwerkelijk aan het voornemen houdt! Een voorbeeld: drink acht glazen water op een dag.

2. Download een app
Als je niet gewend bent om die acht glazen water op een dag te drinken is er een handige manier om het op te lossen: download een app die je eraan herinnert! Ideaal als je een beetje lui bent en daarom niet genoeg drinkt op een dag. Bovendien zijn de apps gratis en kun je altijd je doel instellen, waardoor het een stuk makkelijker wordt om je eraan te houden. Voorbeelden zijn WaterMinder en Aqualert.

3. Koop een leuke waterfles
Dit is om meerdere redenen nu al een geslaagd plan. 1. het is hartstikke leuk om iets te kunnen kopen en 2. een mooie waterfles zorgt ervoor dat je meer zin krijgt om water te drinken. Hallo, sporten is toch ook een stuk gezelliger als je in je felgekleurde kleding in de sportschool verschijnt? Precies.


4. Maak je water smaakvoller

Veel meiden zien op tegen water drinken omdat ze de smaak zo saai vinden. Maar da’s allang achterhaald. Er zijn inmiddels zoveel manieren om de smaak van water spannender te maken! Wat dacht je bijvoorbeeld van water met aardbei en munt? Dat is super lekker om te drinken. Of voeg wat citroen toe aan je water om je dorst te lessen.

5. Koop water met een smaakje
Heb je geen zin om zelf aan de slag te gaan met water en fruit? Begrijpelijk, maar dat is nog geen reden om daardoor je dagelijkse waterinname te verminderen. In de supermarkt vind je inmiddels veel verschillende soorten water met een smaakje (met of zonder koolzuur), waardoor je nu eigenlijk geen excuus meer hebt om geen water te drinken. Probeer het eens uit!

6. Vervang al je drankjes voor water
De beste manier om ervoor te zorgen dat je eer doet aan jezelf (en je goede voornemen) is door alles wat je op een dag drinkt te vervangen voor water. Ja, ook koffie en frisdrank dus. Leer jezelf dat het helemaal niet erg is om water te drinken. Bovendien houd je op deze manier meer calorieën op een dag over voor je lievelingssnacks…

7. Begin met water drinken bij je ontbijt
Als je bij je ontbijt al twee glazen water drinkt zit je niet alleen voller, maar hoef je de rest van de dag nog maar zes glazen (of wat je doel is…) te drinken. Handig toch? Door er een gewoonte van te maken wordt het veel makkelijk om je doel, dat je bij punt 1 hebt gesteld, te behalen.

Fashion nieuws

Beeld: iStock

Powered by: GirlScene.nl