7 tekenen dat je bevriend bent met de verkeerde persoon

Jullie kennen elkaar al jaren, maar toch hangt er altijd een soort van spanning in de lucht. Jullie zitten bij elkaar in de vriendinnengroep en gaan vaak samen op pad. Je weet niet wat het is, maar met haar heb je gewoon het minste. Haar gedrag staat je gewoon niet zo aan, terwijl het met de rest van je vriendinnen koek en ei is. Herken je dit? Hier volgen zeven tekenen dat je bevriend bent met de verkeerde persoon. 

Vriendschap is erg belangrijk in het leven, maar wat is een goede vriendin en wie kun je eigenlijk beter links laten liggen? Een goede vriendin bezorgt je plezier, geluk en stelt je op je gemak. Uit een Australische studie blijkt dat mensen met een hechte vriendengroep 22 procent meer kans hebben om langer te leven. Helaas is de kans aanwezig dat een slechte vriendin je juist tegenovergestelde effecten bezorgt. Denk aan gekwetste gevoelens, meer stress, een hogere bloeddruk, verlaagde weerstand, angst en ga zo maar door. Maar hoe weet je dat je te maken hebt met een vriendin als deze? Lees de onderstaande situaties en je weet snel of je nog wel zoveel energie in haar moet steken. 

1. Ze is niet geïnteresseerd in je
Hoe vaak je haar ook een berichtje stuurt, je krijgt maar weinig reactie terug. Je vraagt aan haar hoe het is op haar nieuwe opleiding, wat ze gaat doen in het weekend en wat voor een nieuwe kleding ze gekocht heeft. Of ze deze vragen ooit aan jou stelt? Echt niet! Ook al doe je nog zo veel moeite, je krijgt stank voor dank. Je ‘vriendin’ heeft het wel regelmatig over haar vriendinnetjes van de volleybalclub. Wat hebben zij wat jij niet hebt?

2. Ze heeft altijd kritiek op anderen
Op alles en iedereen heeft ze wel wat te zeggen. De haren van die, het gedrag van de ander. Je wordt er helemaal gek van, maar je durft er niks van te zeggen. Verder vindt ze zichzelf maar al te geweldig en dat laat ze dik en dubbel weten. 

3. Ze is het tegenovergestelde van jezelf
Je hoeft natuurlijk geen tweeling te zijn om goed met elkaar overweg te kunnen. Helaas hebben jullie bijna geen raakvlakken en dat is te merken. Overal waarvoor jij een gat in de lucht springt, gaat je vriendin nog net niet huilen. Tja, dan is het ook gewoon lastig om samen iets te ondernemen. 

4. Ze helpt je niet
Zit je ergens mee? No way, dat zij je uit de brand helpt. Als je kledingcrisis hebt, is zij niet de persoon die eerlijk tegen je zegt wat je aan moet doen. Een echte vriendin heeft het beste met je voor en is eerlijk tegen je. Zij is toch alleen maar met zichzelf bezig, dus advies van haar hoef je echt niet te verwachten. 

5. Ze is snel geprikkeld
Er waren wel tijden in jullie vriendschap dat jullie konden lachen, maar dat is al een tijdje geleden. Als je nu een grap maakt, dan kijkt ze je raar aan. Pfff, als blikken konden doden. Jullie ergeren je snel aan elkaar. Dat gebeurt sneller bij jullie dan bij andere vriendinnen uit de groep. 

6. Van binnen kook je
Soms, heel soms, maakt ze een opmerking waar je niet zo goed tegen kunt. Is ze nu alweer aan het zeuren? Waarom past zij zich nooit aan? Het liefst schreeuw je het in haar gezicht, maar je weet dat het daar niet beter van wordt. Je wilt het binnen je vriendinnengroep gezellig houden, dus je laat het maar over je heen komen. Van binnen is het zwaar, maar je blijft op je tanden bijten. 

7. Haar andere vriendinnen zijn volgens haar zo geweldig
Naast jullie vertrouwde groepje, heeft je ‘vriendin’ ook nog een andere vriendinnengroep waar ze regelmatig mee optrekt. Ze vertelt in geuren en kleuren tegen jullie hoe ontzettend leuk zij zijn. Altijd tot diep in de nacht op stap en leuk dat ze het hadden. Ja, dat is natuurlijk erg leuk, maar zijn wij niet leuk genoeg? Is het de bedoeling dat we ons nu het derde wiel aan de wagen voelen? Prettig voelt het niet, maar ach, je weet wel beter. 

Beeld: iStock

Powered by: GirlScene.nl