7 super tips om een miskoop te voorkomen

Het is gewoon een feit: vrouwen houden van shoppen! En helaas hoort daar af en toe ook een miskoop bij. Tja, je herkent het vast wel dat je in een opwelling iets koopt en thuis tot de ontdekking komt dat die paar schoenen of dat t-shirtje die je gekocht hebt helemaal niet bij de rest van je kleding past. Super jammer natuurlijk, maar gelukkig is er wat aan te doen: 7 tips om een miskoop te voorkomen.

Zwakke momenten

Wist je eigenlijk dat zo’n 70% van de vrouwen een miskoop per maand doet? Best veel… Vooral tijdens de uitverkoop laten we ons te snel verleiden door de aantrekkelijke prijs. Ook op vakantie gaan we vaak ‘de fout’ in. Op je vakantiebestemming stond dat jurkje superleuk, maar eenmaal thuis past het helemaal niet bij je eigen stijl. Ik moet bekennen dat ik zowel tijdens de sale en op vakantie soms de mist in ga. Maar gelukkig is er iets aan te doen!

Niet alleen ik, maar ook Marlou behoort tot de 70% van de vrouwen die wel eens een miskoop doet. 

7 tips om een miskoop te voorkomen

 1. Maak een wishlist

  Dit is eigenlijk mijn ultieme tip waardoor ik het aantal miskopen weet te voorkomen. Ik maak namelijk een wishlisht met items die echt nodig heb. Regelmatig speur ik verschillende webshops af en dan sla ik mijn favoriete items die ik bijvoorbeeld bij Asos gezien heb op in mijn favorieten. Regelmatig check ik dan of deze items al met korting aangeboden worden. Zo ja, dan koop ik mijn favoriete fashion items en profiteer ik ook nog eens van een mooie korting.

 2. Does it really fit?

  Eindelijk vind je het paar schoenen waar je al tijden naar op zoek bent of zie je de perfecte jurk voor the big party die je gaat geven hangen. Er is alleen een grote maar: ze hebben het item niet in je maat. Laat je niet verleiden en koop het niet. Als het niet past is het echt zonde van je geld.zomerschoenen

  schoenen opbergen

 3. Investeer in basics

  Mooie basics mogen eigenlijk niet in je garderobe ontbreken. Ze vormen namelijk de basis van je outfit. Als je ook nog eens items van goede kwaliteit koopt, is het bijna onmogelijk dat je een miskoop begaat.basic kleding

 4. Blijf trouw aan je eigen stijl

  Mode trends zijn superleuk, maar houd vast aan je eigen stijl. Is een maxi jurk bijvoorbeeld helemaal on trend, maar draag je eigenlijk nooit een jurk? Koop hem dan niet want de kans is groot dat je hem uiteindelijk nooit zult dragen. Hoe zonde is dat?!zomer items

 5. Doe geen troost aankopen

  Zit je niet lekker in je vel? Shopping therapy helpt (helaas) niet om je op te vrolijken. Ga heerlijk een stuk wandelen, richt je woonkamer opnieuw in, bel een vriendin of doe iets anders waar je wel echt blij van wordt.

 6. Laat je niet verleiden door de mening van anderen

  Shoppen met je vriendinnen is natuurlijk super gezellig en daar is helemaal niks mis mee. Let wel op dat je je niet laat verleiden door de enthousiaste mening van je vriendinnen en houd vast aan je eigen smaak en stijl.zalando shoplog

 7. Volg je intuïtie

  Voel je enige twijfel? Niet doen! Blijft het item toch steeds in je gedachte terugkomen, ga dan nogmaals naar de winkel en past het in alle rust nog een keer.

Heb jij nog meer tips hoe je een miskoop kunt voorkomen? Laat het me weten in een reactie hieronder. Ik heb zo’n vermoeden dat je niet alleen mij hier heel blij mee maakt…

Wist je eigenlijk al dat Marlou een eigen podcast heeft? Flow met Marlou, ik vind het super inspirerend en een absolute aanrader! 

Powered by: FollowFashion.nl