7 skincare producten die iedere meisje nodig heeft

Of je huid nu droog, vet, normaal of juist gemengd is, één ding is zeker: je hebt een goede huidverzorgingsroutine nodig. Maar wat gebruik je als je puistjes hebt en wat breng je aan als de droge velletjes maar niet lijken te verdwijnen? Girlscene vertelt je in dit artikel precies welke zeven producten je in ieder geval nodig hebt.

Een basic huidverzorgingsroutine bestaat uit de volgende zeven producten. Natuurlijk kun je her en der wat producten skippen als je minder tijd hebt, maar wie echt lief wil zijn voor haar huid volgt deze stappen en producten trouw. Je huid is je forever dankbaar als je op jonge leeftijd al begint met de juiste producten!

1. Cleanser

Allereerst reinig je natuurlijk ‘s ochtends en ‘s avonds je huid met een cleanser. Hiermee verwijder je ieder spoortje vuil van je gezicht. Tip: kies wel voor een reiniger die je met water afspoelt, want op die manier voorkom je dat je onzuiverheden krijgt. Meiden met een droge huid kiezen voor een milde reiniger waaraan olie is toegevoegd, terwijl iemand met een vette huid daar waarschijnlijk nog een reinigingsborstel zoals een Clarisonic bij wil gebruiken. Onthoud wel dat je huid vooral niet droog en trekkerig aan mag voelen na het wassen, want dan gebruik je een product dat te heftig is voor jouw huidtype.


☆ The Body Shop Vitamin E Gentle Facial Wash €14,50

2. Toner

Oeps, zelfs op de Girlscene redactie maakten we ons schuldig aan het feit dat we tot een paar maanden geleden nog helemaal geen toner gebruikten. Totdat de meiden van Kiehl’s ons uitlegden wáárom toner zo goed en fijn voor je huid is. De allerlaatste restjes vuil haal je hiermee van je huid. Het is meteen de stap die ervoor zorgt dat de producten die je hierna aanbrengt goed worden opgenomen en hun werk kunnen doen. Geen overbodige luxe om te investeren in een toner, dus!

douglas toner
☆ Douglas Clarifying Toner €9,99

huidverzorging producten

3. Exfoliant

Wil je een stralende, zuivere huid? Dan mag een exfoliant niet in jouw badkamer ontbreken. Je gebruikt het ‘slechts’ twee keer per week, maar dat is meer dan genoeg om het gewenste resultaat te krijgen! Gebruik liever een exfoliant dan een scrub om een einde te maken aan verstopte poriën, dode huidcellen en onzuiverheden. 

clinique exfoliant
☆ Clinique Clarifying Toner voor normale/gemengde huid €21,57

4. Treatment

Het gemiddelde meisje kan niet zonder speciale treatment producten, tenzij je natuurlijk gezegend bent met een gave huid. Als dat niet zo is wil je waarschijnlijk wél een extra stap een je routine toevoegen. Meiden met onzuiverheden kunnen kiezen voor een speciale acne treatment, terwijl anderen juist behoefte hebben aan een hydratatieboost. Voelt je huid droog aan? Dan is dat laatste geschikt voor jou.


☆ Clinique Acne Solutions Clearing Gel €19,49

the body shop
☆ The Body Shop Vitamin C Glow Revealing Liquid Peel €21

5. Serum

‘s Ochtends (als je huid bijvoorbeeld extra hydratatie nodig heeft) en ‘s avonds is een serum een fijn product om je huid de nodige oomph te geven. Op de Girlscene redactie geloven we dat dit één van de belangrijkste producten is om te gebruiken. Echt! De actieve ingrediënten hydrateren, egaliseren en herstellen. Je huid wordt egaler, minder rood en minder rimpelig (wel zo fijn later). Kortom: het doet veel voor je.

kiehls midnight recovery
☆ Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate €25

6. Crème

Vervolgens breng je ‘s ochtends en ‘s avonds een crème aan. Iedere dagcrème doet weer wat anders, dus kies er één die bij jouw huidtype past. Hoe droger je huid, hoe dikker de crème mag zijn. Heb je een vette huid? Dan is een moisturizer op gelbasis erg prettig. Het hydrateert je huid, want ja: dat heb je ook nodig, zonder dat het je huid vetter maakt. Oh, en overdag is een crème met SPF wel zo fijn om je huid te beschermen tegen de zonnestralen.

olaz beauty fluid
☆ Olaz Beauty Fluid €5,80

7. Oogcrème

Tot slot eindig je met oogcrème. Waarom? Omdat de dunne huid onder je ogen ook een beetje liefde nodig heeft. Toch is het niet voor ieder meisje duidelijk waarom je eigenlijk oogcrème moet gebruiken en daarnaast is het lastig om te bepalen welke oogcrème dan voor jou geschikt is. In dit artikel staat alle informatie op een rij! Zeker een aanrader om eens te lezen.

douglas oogcreme
☆ Douglas Radiant Eye Serum €14,99

Beeld: iStock

Powered by: GirlScene.nl