6x dingen die je gaat missen als je niet meer naar school gaat

Geen enkele tijd is zo leuk als je schooltijd. Vooral de middelbare school is de plek waar je je het meest ontwikkelt, mensen leert kennen en op pad gaat. Deze tijd mag je koesteren, want als je eenmaal klaar bent met school en gaat werken, verandert er veel. Zeggen jouw ouders altijd dat je blij moet zijn dat je nog op school zit? Lees dan snel verder waarom je daar ook zo blij mee moet zijn. 

1. Nooit meer schoolspullen kopen
Het leukste voordat school begint is natuurlijk schoolspullen kopen. Weer een nieuwe agenda, toffe schriftjes, nieuwe gymschoenen. Al die schoolspullen heb je niet meer nodig als je gaat werken. Oké, misschien nog een agenda, maar die is niet meer zo gezellig als de agenda die je nu op je bureau hebt liggen.

2. De vrienden die je maakt
Weet je nog dat je teruglwam van vakantie met je ouders en niet kon wachten om alle verhalen aan je vriendinnen te vertellen? Met de jaren mee leerde je steeds meer mensen kennen en kwamen en elke keer weer nieuwe vrienden bij. Roddelen over die vervelende leraar met je bff en in de pauze kijken naar de knapste jongens op school. In het volwassen leven gaat dat er toch wel anders aan toe. Een collega is niet hetzelfde als een vriendin. 

3. De standaard routine
07.00 uur gaat je wekker. Opmaken, haar doen, ontbijten en op de fiets naar school. De standaard routine die je vijf dagen in de week uitvoerde. Na school gezellig de stad in met vrienden en zaterdagavond met je vriendje naar de film. In die tijd had je nog geen verplichtingen. Als je vijf dagen in de week heb gewerkt ben je blij dat je een avondje alleen bent en bij kan komen van de stress. Die ene avond in de week dat je je vrienden ziet is eigenlijk te weinig, maar iedereen heeft het druk met zijn eigen leven. 


4. Een school-goals lijstje maken
Doelen blijf je altijd hebben, maar de doelen van volwassenen zijn toch wel anders. Die goals vereisen meer tijd, een betere planning en veel draait om geld. Die simpele goals als: de perfecte verjaardag, alleen maar 8en halen voor geschiedenis en een week geen huiswerk maken waren pas echt leuke dingen. Dus verzin zoveel goals als maar kan en voer ze nog lekker uit nu je er alle tijd voor hebt!

5. Nieuw jaar, nieuw begin
Elke jaar als de zomer weer voorbij was kwam je terug met een fris gevoel en kon je dingen dit jaar totaal anders aanpakken. In het volwassen leven gaat de tijd gewoon door. Elk jaar weer hopen dat je over gaat naar de volgende klas en heel graag willen slagen zodat je verder kan gaan, waren mijlpalen die iedereen wilde halen. Kan jij nog wel wat tips gebruiken om je schooljaar te knallen? Lees ze hier.

6. Gek doen met je vrienden
De foto’s van schoenen, een springfoto met je bff en alle gekke selfies. Geef maar toe, jij maakt ze ook. In de tijd van de middelbare school is gek doen met je vrienden heel normaal en je houdt er de leuke herinneringen aan over. De foto’s zijn toch minder leuk om te maken als je ouder bent. 

Beeld: iStock

Powered by: GirlScene.nl