6 X Dit moet je nooit tolereren in een relatie

Er zijn veel dingen die je nooit moet tolereren in een relatie maar sommige dingen zijn zoveel makkelijker gezegd dan gedaan. We zitten allemaal ingewikkeld in elkaar en alhoewel we soms rationeel gezien wel weten dat het beter is om niet met iemand samen te zijn is het niet altijd zo gemakkelijk om zomaar weg te lopen. Onthoud altijd dat je nóóit pijnlijke dingen verdient die je partner je eventueel aan doet. Lees dit lijstje goed door want deze dingen moet je nooit tolereren in een relatie.

1. Vreemdgaan

Van alle dingen die je nooit moet tolereren in een relatie is vreemdgaan absoluut één van de belangrijkste dingen. Vreemdgaan moet je nooit tolereren in een relatie om een aantal redenen. Ten eerste, wanneer je partner vreemdgaat weet je nooit wat voor ziektes hij kan op lopen (en jij dus ook). Ten tweede zorgt vreemdgaan ervoor dat het vertrouwen volledig wegzakt en vertrouwen is nou juist dé bouwsteen van een gezonde relatie. Wanneer dit is gebeurt zul je hem nooit meer zo vertrouwen als dat je eerst deed en dat zorgt voor een grote deuk in jullie relatie.

2. Liegen

Natuurlijk, iedereen heeft wel eens een leugentje om eigen bestwil. Maar als toevoeging op vreemdgaan is vaak liegen ook iets wat je maar beter niet kunt tolereren in een relatie. Over kleine leugentjes hoef je natuurlijk niet gelijk moeilijk tte doen maar als je je partner erop betrapt dat hij wel heel vaak liegt dan is het tijd om eens goed na te denken over jullie relatie.

3. Driftbuien

Woede is een menselijke emotie waar iedereen wel eens last van heeft. Maar een driftbui is zeker weten een heel ander iets. Als je partner een gat in de muur slaat of met dingen begint te gooien wanneer hij boos is dan kun je er van uit gaan dat dit niet een gezonde uiting van woede is. Dit kan leiden tot grote consequenties voor jullie relatie en dit moet je dan ook zeker niet tolereren want je weet nooit wanneer hij nóg verder gaat en jou misschien wel lichamelijk pijn gaat doen in zijn driftbuien.

relatie

4. Fysiek of seksueel misbruik 

Misbruik in wat voor vorm dan ook moet je nooit tolereren in een relatie. Helaas zien veel mensen het niet in als zij misbruikt worden. Ten eerste moet je onthouden dat je het nóóit verdient om misbruikt te worden. Als je partner jou slaat, duwt, seksueel misbruikt of fysiek veel pijn doet dan moet je er alles aan doen om uit deze situatie te komen. Dit is ook makkelijker gezegd dan gedaan maar bedenk goed dat niet alle mannen zo zijn en dat jij het waard bent om een man te vinden die jou en je lichaam respecteert!

5. Mentaal of emotioneel misbruik

Mentaal- en emotioneel misbruik zijn vaak moeilijker te ontdekken dan fysiek misbruik. Als je partner manipulatie, bedreigingen of andere dingen die jou onveilig doen voelen gebruikt is dit meestal ook een vorm van misbruik. Tolereer niet een partner die jou onzeker of slecht laat voelen en onthoud goed dat wat hij ook zegt om jou omlaag te halen dit helemaal aan hem ligt en niet aan jou.

relatie

6. Geen respect

Al deze bovenstaande punten laten al zien dat je partner gewoon geen respect heeft voor je. Maar ook kleinere dingen als het veelvoudig een opmerking maken die jou slecht doet laten voelen of die jou ongelukkig maakt zorgt er al voor dat hij geen respect toont en je beter op zoek kunt gaan naar een partner die wél respect voor je heeft.

Bron: Allwomenstalk

Wil jij nog even extra goed kijken of jullie relatie wel zo gezond is? Wij hebben ook nog een lijstje gemaakt met de verschillen tussen een gezonde en een ongezonde relatie.

 

 

 

Powered by: FollowFashion.nl