6 liefdesvormen waarvan jij nog niet wist dat ze bestaan

Je hebt een relatie omdat je tot over je oren verliefd bent op je vriendje. Heb je er eigenlijk ooit bij stilgestaan dat je liefde kunt opdelen in stukjes? Ben je voor hem gevallen omdat jullie zo fijn over gevoelens praten of juist omdat jullie dezelfde interesses hebben? Er zijn zes verschillende soorten liefdes en Girlscene legt deze haarfijn voor je uit. 

Liefde is een verbindende kracht tussen mensen. Je verklaart de liefde aan een ander als je je extreem aangetrokken voelt tot een persoon. Dat is allemaal hartstikke leuk, maar op wat voor een manier voel je je dan aangetrokken tot een ander? Omdat hij er zo aantrekkelijk uitziet of omdat je je gevoelens zo fijn bij hem kan uiten? Lees hieronder de zes soorten liefdes en jij weet welke in jouw rijtje past. Het mooiste is natuurlijk als ze je allemaal bekend voorkomen. 

Lichamelijk

Jullie voelen je lichamelijk aangetrokken tot elkaar. Op het gebied van zoenen en knuffelen zitten jullie op één lijn. Julie vinden elkaar erg aantrekkelijk en dat is te merken. Maar als de één even geen zin heeft, dan is dat ook prima. Je weet precies wat je aan elkaar hebt en dat is belangrijk.

Seksueel

Op het gebied van seks zijn jullie hetzelfde. Jullie zijn in voor dezelfde dingen en dat voelt heel goed. Het is niet snel ongemakkelijk geweest in de slaapkamer en dat is echt bijzonder. Jij weet precies wat hij fijn vindt en andersom. Als jullie seks hebben, springen de vonken er vanaf en daarom passen jullie zo ontzettend goed bij elkaar. 

Emotioneel

Hoe fijn is het om eerlijk over je gevoelens te praten? Je lucht je hart bij hem en hij luistert aandachtig naar elk woord dat je zegt. Jullie zijn voor elkaar gevallen omdat jullie zo op één lijn zitten. Niet alleen om over gevoelens te praten, maar ook over andere onderwerpen hebben jullie dezelfde mening. 

Interesses

Als jullie interesses totaal verschillend zijn, wordt het nooit iets. Gelukkig is dat bij jullie niet het geval. Allebei houden jullie van sportiviteit en competitie. Daaorm is het zo leuk als jullie samen zijn. Er moet altijd een winnaar zijn en dat maakt jullie een leuk stel. Als jullie een dagje weg willen, hoeven jullie ook niet eeuwen te discussiëren waar jullie heen gaan. Meestal zijn jullie meteen enthousiast. 

Samenwerken

Jullie zijn een topteam. Als er dingen moeten gebeuren, regelen jullie dat binnen no time. Van de de muren schilderen in huis tot aan de spelletjesavonden waar jullie een team zijn. Daarnaast weten jullie precies hoe het huishouden en financiële zaken gegereld moeten worden. Geen probleem, dat wordt met een gerust hart aan jullie overgelaten. 

Geestelijk

Ze noemen het ook wel telepathie. Het lijkt net of jullie elkaar aanvoelen. Bijzonder toch? Soms heb je mensen dat de een A zegt en de ander altijd B. Gelukkig is dat bij jullie niet het geval en gaan jullie op het gebied van gedachtes samen door zee. Zo fijn dat niet keer op keer met iemand in discussie hoeft te gaan om gelijk te krijgen. En daarom vind je deze jongen zo ontzettend leuk. 

Als je een relatie hebt met iemand waar het bij alle zes de soorten liefdes helemaal snor zit, dan is dat een goed teken. Misschien is hij dan wel de liefde van je leven? Maar dit verklaart dus dat je met sommigen meer hebt dan met anderen. Je hoeft je in een relatie ook niet tot elk punt aangetrokken te voelen tot een ander. Als jullie maar gelukkig zijn, dan weet je dat het goed zit. 

Beeld: iStock | Bron: yourtango.com, mens-en-gezondheid.info

Powered by: GirlScene.nl