5 X Tijd voor jezelf


Racen, springen, vliegen… Dat is in drie woorden samengevat waar we het allemaal maar wat druk mee hebben. Te veel dingen en te weinig tijd. En vooral te weinig tijd voor jezelf. Door altijd druk te zijn met alle andere dingen om je heen, vergeet je misschien wel de allerbelangrijkste in je leven: jijzelf. Kun jij je nog de laatste keer herinneren dat je een avondje helemaal voor jezelf had zonder verplichtingen en drukte van buitenaf? Dat is vast al ‘even’ geleden, of niet soms? En omdat me-time momenten heel goed voor je zijn, gaan wij er vandaag eens even aandacht aan besteden.

1. Plan je ME-TIME momentjes

Plan ‘m gewoon in dat avondje, zet het in je agenda en zorg dat er niets of niemand tussenkomt: ME-TIME! Zie het als een super belangrijke date met jezelf en er zijn geen excuses of redenen om hem te cancellen.

2. Ga offline

De neiging om toch nog even dat ene mailtje of appje te sturen is groot weet ik uit ervaring. Weg dus met die telefoon! Die ongelezen Whatsappjes of Insta DM’s kunnen echt nog wel een paar uur wachten.

3. Boek een massage

Stress en een hoge werkdruk zorgen voor vastzittende spieren en dit kan zich onder andere uiten in hoofdpijn en slapeloosheid. Een masseur helpt je dus niet alleen te ontspannen, maar zorgt er ook voor dat je van deze klachten af komt.badkamer inspiratie

4. Doe iets waar jij blij van wordt

Of dat nou een uitgebreid bad nemen is, online shoppen, een spel spelen bij de beste online casinos met een grote bonus, een serie kijken of een goed boek lezen. Tijd voor jezelf moet vooral niet te ingewikkeld zijn. Ontspannen doet iedereen op zijn eigen manier dus kijk wat voor jou het beste werkt en maak er een fijne tijd van! Hapjes, drankjes, kaarsjes; je snapt het wel.

5. Mediteren

Nu niet afhaken omdat je het zweverig vindt klinken, want meditatie is een hele goede vorm van ontspanning. Het is dé manier om echt even tijd voor jezelf te nemen. Begin met vijf minuten op een dag en bouw het bijvoorbeeld op tot een kwartier voor het ultieme rustmoment.libresse

Maak jij regelmatig tijd voor jezelf vrij of schieten die momenten er vaak bij in? Laat het me weten in een reactie hieronder. Ik ben benieuwd!

Heb je veel last van spanningen en vind je het moeilijk om je te ontspannen? 10 Tips tegen stress

Lees verder op:
https://followfashion.nl/tijd-voor-jezelf