5 make-up tips die meiden met rode haren moeten kennen

Poedertje hier, mascara daar… Ga je tegenwoordig bijna de deur niet meer uit zonder een klein beetje make-up? En heb je toevallig rood haar? Dan mag je je nu aangesproken voelen! Girlscene vindt het tijd om de red heads van Nederland wat extra aandacht te geven. In dit artikel bespreken we dé top make-up tips die je zou moeten kennen. Want met iedere haarkleur moet je weer rekening houden met andere dingen.

Van Cheryl Blossom ehhh… Madelaine Petsch tot Emma Stone: ook in Hollywood vind je knappe red heads. Maar wat je waarschijnlijk niet weet is dat zij de volgende tips toepassen om altijd met hun beste beentje op de rode loper (of op de set) te verschijnen. Heb jij rood haar? Schrijf deze tips dan maar op!

1. Gebruik zo min mogelijk gezichtsmake-up

Er is waarschijnlijk geen één huidje dat zo goed wegkomt met minimale make-up als iemand met rode lokken. Vooral als je sproetjes hebt. Waarom? Hoe meer je plamuurt, hoe onnatuurlijker het eruitziet. Sproetjes worden grauw door dikke foundations en laagjes poeder, dus daarom is het juist aan te raden om luchtige producten te dragen die je huid niet compleet bedekken (en verstoppen). Gebruik bijvoorbeeld de oude vertrouwde BB cream, maar ook cushion foundations zijn een aanrader.

2. Zet je lippen aan met een opvallende kleur

Misschien ben je bang om rood of roze te gebruiken op je lippen. Zonde, want dit staat in veel gevallen juist hartstikke cool! Denk bijvoorbeeld aan Christina Hendricks in Mad Men. Zij rockt zo’n fierce lip als geen ander. Natuurlijk hoef je niet iedere dag in de weer te gaan met zo’n felle lipstick als je hier niet op zit te wachten. En ben je bang voor een beetje kleur? Begin dan met een lipstick die licht aanbrengt. Zo heb je wel de kleur, maar minder impact.

3. Kies voor bruine vloeibare eyeliner

Durf je zwart aan? Go for it. Toch kan dat in sommige gevallen nogal hard ogen bij iemand met rood haar. Wie voor subtiel en zacht gaat zet haar ogen aan met een bruine vloeibare eyeliner. Vergeet de wing niet om je ogen nog meer te laten spreken. Meer dan dit en een beetje mascara heb je niet nodig, want dit ziet er al heel goed uit! Ben je niet zo goed met eyeliner? Kies dan voor een oogpotlood of een gel liner, omdat je hier wat meer controle over hebt tijdens het aanbrengen.

4. Pas op met bronzers

Een nadeel van een lichte huid die bij red heads hoort is dat het lastig is om een fijne bronzer te vinden. Zo merk je dat een bronzer met een gouden ondertoon er op je huid helemaal niet zo golden en mooi uitziet. Sterker nog, het lijkt dan eerder alsof je modder op je gezicht hebt (true story). Het is verstandiger om te kiezen voor een ‘rode’ bronzer. Dit ziet er natuurlijker uit op de huid, omdat het mooier samensmelt met je ondertoon en lichte huidskleur. 

5. Vergeet mascara niet

We hebben het al even over je ogen gehad bij het stukje over de eyeliner, maar je wimpers zijn minstens zo belangrijk. Die mag je namelijk lekker aanzetten met mascara als dat een look is waarvan je houdt. Wederom staat zwart erg hard, maar als je het kunt rocken: ga er dan zeker voor. Voor een natuurlijke make-up voor overdag is een bruine mascara ook prima. Zo krijg je toch de lengte en volume, zonder dat je de aandacht op een verkeerde manier naar je ogen trekt.

Shoppen maar!

cushion foundation
☆ L’Oréal Cushion Foundation in Porcelain €14,51

nyx
☆ NYX Lipstick in Sacred Mix €7,31

Maybelline Master Precise Liner
☆ Maybelline Master Precise Liner in Forest Brown €10,36

tbs mascara
☆ The Body Shop Super Volume Mascara in Brown €12,50

hoola lite
☆ Benefit Hoola Lite Bronzer €34,68

Beeld: Getty Images

Powered by: GirlScene.nl