4x haar oplichten op een natuurlijke manier

Nu het langzaamaan echt lenteweer begint te worden gaat het toch alweer kriebelen om mijn haar lichter te maken. Maar ik gebruik liever geen bleek omdat het ontzettend slecht voor je haar is. Ik loop liever niet het risico dat opeens mijn haar afbreekt. Wat een nachtmerrie zou dat zijn! Gelukkig zijn er genoeg manieren waarmee je je haar kunt oplichten, ook met natuurlijke producten. Ja, het kan echt: 4 X je haar oplichten op een natuurlijke manier

4 X je haar oplichten een natuurlijke manier

Er zijn verschillende manieren om je haar lichter te maken maar dit zijn mijn favorieten:

1. Bier

Misschien is bier niet het allereerste waar je aan denkt als je je haar wilt oplichten maar het is stiekem wel één van de beste. Naast dat bier ontzettend goed voor je haar is, zorgt het ook voor lichter haar. Pak een blikje bier en giet het leeg op je haar. Laat nu de zon haar werk doen! Blijf in de zon zitten totdat je haar droog is. Zorg wel dat je licht bier gebruikt.

2. Kamille thee

Waar thee wel niet allemaal goed voor is. Zet een sterke pot thee met 3 theezakjes (of gebruik verse kamille) en laat het goed afkoelen. Giet nu, net zoals bij het bier, de koude thee over je hoofd. Laat je haar drogen door de zon en was daarna je haar.

3. Citroensap

Dit is toch wel een van de bekendste methodes denk ik. Pers 1 à 2 citroenen boven een kom uit. Zorg dat er geen pitjes meekomen met het sap. Doe een zelfde deel water (evenveel citroensap als water) in de kom. Giet daarna het mengsel in een schone spuitfles en schud goed. Spuit het mengsel in je haar en ga ongeveer een halfuur in de zon zitten. Hoe meer citroensap je op je haar spuit en hoe langer je in de zon zit, hoe lichter je haar wordt. Pas wel op want citroensap droogt je haar uit. Was daarna het citroensap uit je haar en gebruik wat extra conditioner om het uitdrogen tegen te gaan. Om je haar extra te beschermen kun je voordat je deze manier uitvoert je haar wassen met conditioner.

4. Honing masker

Peroxide is een stofje die je haar oplicht. Deze stof zit onder andere in honing en kaneel. Daarom kan een honing masker niet ontbreken. Meng één deel honing met één deel olijfolie (of eventueel water). Giet het honingmasker over je haar en masseer het goed in. Laat het 1 à 2 uur intrekken en was daarna goed uit. Honing is verzorgend voor je haar dus je hoeft niet bang te zijn dat het je haar uitdroogt.

Heb jij nog een andere manier om je haar lichter te maken?

Je haar af en toe verwennen met een goed haarmasker is altijd fijn. Met deze DIY haarmasker geef je je haar een natuurlijke health boost!ra aandacht te geven aan je haar. Ook doe je je haar er geen plezier

Powered by: FollowFashion.nl