4 x waarom overwinteren in een warm land zo fijn is

M’n vakantie naar Curacao is nog maar een paar weken geleden maar met dit herfstachtige weer verlang ik accuut weer naar de zon. En dan te bedenken dat het nog wel even duurt voordat de lente weer aanbreekt. Ik kan wel wat zon gebruiken en ik heb zo’n vermoeden dat ik niet de enige ben… Overwinteren in een warm klant klikt best aantrekkelijk, wat jij?

Overwinteren of er een paar weken tussenuit?

Denk jij bij overwinteren ook gelijk aan senioren die de hele winter op een zonnige bestemming verblijven. Ik wel. Senioren die overwinteren in Portugal of Spanje, dat is het eerste waar ik aan denk. Nu hebben ik, en jij denk ik ook niet, de tijd om er ‘even’ een half jaar tussenuit te gaan. Weet je wat nu het leuke is? Neem bijvoorbeeld een paar weken vakantie en ga heerlijk overwinteren op Bali of bijvoorbeeld het prachtige Ibiza. Je hoeft namelijk niet een x aantal maanden op een zonnige bestemming te verblijven om wél van de voordelen overwinteren te profiteren.

Marlou is al meerdere malen in de wintermaanden een paar weken heerlijk op het prachtige Bali geweest.
cocoq ibiza

4 voordelen van overwinteren in een warm land

1. Bye bye winterdip

Voel je je stemming bij het vallen van elk blad ook afnemen? Het is heel vervelend, maar wel logisch te verklaren omdat het aantal uren zonlicht in de herfst- en wintermaanden een stuk lager is. Boek een vakantie naar een zonnig oord en je merkt gelijk dat het een positief effect op je humeur heeft.

2. Het verlaagt je stress level

Even alles de boel de boel laten en nieuwe energie opdoen op een warme bestemming… Wedden dat je je een stuk minder stressvol voelt als je weer thuiskomt?

3. Een vitamine boost

Herken je dat, dat je je in de herfst en winter best vaak moe en energieloos voelt? Dan kan het zijn dat je een tekort aan vitamine D hebt. Deze vitamine versterkt niet alleen je immuunsysteem, het geeft je ook energie. Hoe krijg je een boost vitamine D binnen? 3 x raden… Zonlicht!

4. Geen kerststress

De een vind de feestdagen het hoogtepunt van het jaar en een ander vindt het 3 x niks. Val jij, net als ik, in de laatste categorie? Plan je vakantie precies in die periode, dat scheelt je enorm stress. Een leuke bijkomstigheid is ook nog eens dat het vaak heel bijzonder is om de feestdagen in een andere cultuur door te brengen.

canggu bali
zonvakanties europa mallorca

Nu ik dit zo opschrijf krijg ik gelijk de kriebels een om heerlijke zonvakantie te boeken.. Ben ik de enige of heb jij hier ook ‘last’ van?

Weet je waar je ook een boost energie van krijg? Een weekendje weg! Boek bijvoorbeeld een citytrip naar Antwerpen, superleuk!

Lees verder op:
https://followfashion.nl/overwinteren-in-een-warm-land