4 X Don’ts dragen van spijker op spijker

Eerder is er al een Monday moodboard gewijd aan de double denim trend. Toch moet ik je wijzen op wat don’ts van het dragen van spijker op spijker, want je wilt natuurlijk niet oog in oog komen te staan met de modepolitie. De double-denim trend is op zich niet een hele lastige en zeker niet nu de spijkerrok zijn comeback heeft gemaakt, je kunt veel kanten op met verschillende spijkerstoffen. Het moet alleen niet te gek worden, daarom laat ik je vier simpele don’ts zien.

DON’T: spijker accessoires

Hou het gewoon bij alleen een jeans en blouse die matchen, ga niet ook nog spijker accessoires toevoegen. Waarschijnlijk zijn de accessoires ook niet eens nodig, dus het voegt niet iets toe. Keep it simple.

DON’T: kijken naar cowboys ter inspiratie

Deze don’t klinkt misschien een beetje raar, maar ik kan me voorstellen dat als je aan de double-denim trend denkt, je cowboys voor je ziet. Dat mag, maar je moet het niet als inspiratie gebruiken. Hiermee bedoel ik dat het niet nodig is om cowboy laarzen of hoeden toe te voegen.

DON’T: alleen maar spijker in dezelfde kleur

Bij deze trend is het juist leuk als je gebruik maakt van verschillende kleuren spijkerstof. Daar komt bij dat een donkere jeans in combinatie met een lichtere denim top of jasje goed doet aan het figuur, wat willen we nog meer.

DON’T: gebruik Britney Spears en Justin Timberlake als inspiratie

Als je bewijs zoekt dat spijker op spijker soms erg fout kan zijn, herinner ik je graag even aan dat haast iconisch beeld van Birtney Spears en Justin Timberlake samen in double-denim. Fouter kan het eigenlijk niet, maar waarschijnlijk hoef jij je geen zorgen te maken dat je deze modemisser zult begaan.

Zolang je wat rekening houdt met deze don’ts komt het helemaal goed en kun jij de spijker op spijker trend rocken!

Heb je de comeback van de spijkerrok al ontdekt? Bekijk hier wat inspiratie.

 

Powered by: FollowFashion.nl