3 redenen waarom je echt eens moet gaan kamperen

Een vliegvakantie naar bijvoorbeeld Ibiza, Corfu of het zonovergoten Curacao met een verblijf in een (luxe) hotel of appartement is heerlijk. Maar weet je, je vakantie doorbrengen op een camping is ook ontzettend leuk! Wat is er dan zo leuk aan is? 3 redenen waarom je echt eens moet gaan kamperen.

Mijn camping life memories

Elk jaar gaan zo’n vier miljoen Nederlanders eropuit met tent, vouwwagen of caravan. Best een groot aantal, als je het mij vraagt. Vroeger brachten ik ook standaard met m’n hele familie de vakantie door op de camping. Zo zijn we naar Denemarken, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland geweest. Aan de campings in Duitsland heb ik de fijnste herinneringen. Was het de gezellige camping, was het mijn eerste vakantieliefde of was het omdat we de twee weken in verschillende vakantiehuizen in Duitsland doorbrachten (wat na twee weken camping life echt heel luxe voelt)? Wat de reden ook was, die campingvakanties naar Duitsland staan in mijn geheugen gegrift (positief dan hé).

3 redenen waarom kamperen zo leuk is

Heb je nog nooit gekampeerd en ben je er nog niet van overtuigd waarom je dit echt eens moet proberen? Wellicht dat dit rijtje redenen je doet besluiten je volgende zomervakantie heerlijk door te brengen op een camping…

1. Back to basic

Ondanks dat veel campings tegenwoordig wel WIFI hebben, is het leven er een stuk simpeler en primitiever. Je wordt minder afgeleid door prikkels die je in het dagelijkse leven wel hebt zodat je veel meer tijd overhoudt voor andere leuke dingen.

waarom kamperen zo leu is

2. Gezellig samenzijn

Omdat je een stuk minder afgeleid wordt door de wereld aan prikkels die je thuis wel hebt, heb je meer quality time voor je familie. En niet alleen met je reisgenoten, op een camping leg je heel makkelijk contact met andere camping liefhebbers.

3. De vrije natuur

Wil je het drukke stadsleven even ontvluchten? Dan is een camping the place to be. De meeste campings vind je in of bij een natuurgebied. Of dit nou bij een bos, meer of aan zee is; bye bye stadsdrukte en hello vrij natuur. En frisse lucht!

Drie mooie redenen waarom kamperen zo leuk is, vind je ook niet? En weet je, ik zit er zelfs aan te denken om my good old memories aan mijn campingvakanties in Duitsland volgend jaar weer eens opnieuw te beleven…

Wil je last minute op vakantie? 5 x last minute (zon)vakanties in Europa

Lees verder op:
https://followfashion.nl/waarom-kamperen-zo-leuk-is