19 tips die ervoor zorgen dat je baas van je gaat houden

Iedereen die een bijbaantje heeft, heeft ook een baas. Dat hoort erbij. Je baas is misschien heel chill, maar soms heb je pech. Eigenlijk maakt het helemaal niet uit wat jij van je baas vindt. Het gaat erom wat hij of zij van jou vindt. Hoe leuker je baas je vindt, hoe fijner je werkt. Het heeft meerdere voordelen. Dus zet je eigen trots aan de kant en neem deze tips mee als je weer naar je werk gaat. 

#1: Kom vroeg op je werk, zelfs eerder dan je baas
Vroeg op je werk zijn, dat is altijd goed. En eerder dan je baas is helemaal top. Je lijkt hierdoor gedreven en je hebt zin om te gaan werken. 

#2: Vraag veel om feedback
Feedback krijg is fijn voor jezelf zodat je weet hoe jij jezelf kan verbeteren, maar het staat ook goed. Omdat je baas dan weet dat je leergierig bent en graag meer wil leren.

#3: Doe wat met de feedback die je krijgt
Het is slim om de feedback toe te passen in je werk. Zegt je baas dat je meer moet letten op details? Doe dat dan ook. Je baas merkt dat je naar hem hebt geluisterd.

#4: Accepteer kritiek
Het kan zijn dat je baas niet altijd even tevreden is met je. Dat is helemaal niet erg, jij bent ook maar een mens. Het is niet slim om op elke opmerking die hij heeft een excuus of ‘maar’ te antwoorden. 

#5: Vraag of je nog meer kan doen
Je toont discipline en interesse als je snel klaar bent en vraagt of je nog meer kan doen. 


#6: Geef complimenten
Iedereen wordt blij van complimenten. Als je een welgemeend complimentje uitdeelt, waardeert je baas dat. Maar het moet natuurlijk niet slijmerig overkomen. 

#7: Doe aardig tegen iedereen
Het is belangrijk dat je aardig doet tegen je collega’s en niet roddelt. Voor je het weet ben je keihard aan het roddelen en komt dit uiteindelijk bij de baas terecht. 

#8: Zorg voor eigen input
Laat zien dat je zelf ook ideeën hebt en toon verantwoordelijkheid.

#9: Weet waar je baas van houdt
Kijkt je baas dezelfde serie als jij? Begin erover, en vraag naar zijn of haar mening over de serie. Zo hebben jullie een gemeenschappelijke interesse en een gespreksonderwerp.

#10: Wees gehoorzaam
Het is belangrijk dat je altijd doet wat je baas zegt (als het natuurlijk redelijk blijft). Jij en baas kunnen wel dikke vrienden zijn, maar als het erop aankomt is het nog steeds je baas en moet je naar hem of haar luisteren. 

#11: Zet doelen voor jezelf en laat dit weten
Het is goed om voor jezelf doelen te stellen als je beter wil worden in je werk of hogerop wil komen. Laat je baas weten wat je graag zou willen bereiken en doe daar je best voor. 

#12: Neem verantwoordelijkheid
Laat zien dat je zelfstandig kan werken en goed kan samen werken. Neem verantwoordelijkheid voor jou taken. 

#13: Toon discipline en wilskracht
Laat zien dat je je echt 100% inzet voor het bedrijf en dat je dit echt heel graag wil. Natuurlijk kan een grapje tussendoor en kunnen jullie na werk met een drankje bijkletsen over de dag, maar tijdens je werk ben je ook echt aan het werk.
 

#14: Let op de details
Het is belangrijk voor een bedrijf dat je secuur te werk gaat. Als je dat niet doet gaat dat op een gegeven moment opvallen en moeten anderen alsnog je werk afmaken. Let hier op. 

#15: Wees dankbaar
Je baas neemt de tijd om jou dingen te leren en je krijgt hier geld voor. Wees dankbaar dat je daar mag werken. Ook al vind jij je baas niet de leukste, als jij je best doet gaat hij of zij vanzelf aardiger doen.

#16: Neem soms een dagje vrij
Het is heel belangrijk dat je soms ook aan jezelf denkt. Je werk wordt er namelijk niet beter op als jij elke dag weer tot het gaatje gaat en eigenlijk allang een vrije dag had moeten nemen. Geef dit op tijd aan.

#17: Kom niet te dichtbij 
Kunnen jij en je baas het goed vinden? Dat is super fijn! Maar begin geen relatie met je baas, dit is sowieso strafbaar omdat er dan een machtsverhouding is binnen de relatie. Maar als het uitgaat is voor jou daar werken al helemaal geen pretje meer. 

#18: Durf je mening te geven
Je baas waardeert het als je zelf met input komt en je eigen mening laat horen. 

#19: Neem goed afscheid
Neem je ontslag omdat je een andere baan hebt gevonden of omdat je het werk niet leuk vond? Neem dan goed afscheid. Het is heel belangrijk om het contact warm te houden voor de toekomst, je weet nooit wanneer je hem of haar misschien nog tegenkomt. 

Fashion nieuws 

Bron: Bussinesinsider.com, Elle.com, Forbes.com | Beeld: iStock

Powered by: GirlScene.nl