13 herkenbare dingen als je veel kilo’s bent afgevallen

Afvallen, het is en blijft iets waar sommigen veel moeite mee hebben. Vooral wanneer jij jezelf verbiedt om te snaaien is de drang naar die zak chips in de kast extra groot. Ben jij veel kilo’s kwijtgeraakt? Dan komen deze dingen komen jou waarschijnlijk bekend voor. 

♥ Waar je vroeger de spiegel het liefst vermeed, sta je nu bij elke spiegel stil voor een nieuwe pose. Wanneer je veel kilo’s bent verloren zul je merken ineens veel meer kleding past. Je hebt meer keuze. Wees dan ook niet verrast wanneer je een vreugdedansje doet voor de spiegel in het pashokje.

♥ Dat waarvan je altijd dacht dat het onmogelijk was heb je toch bereikt: je past in een skinny jeans.

♥ Hijgend en puffend de weg naar boven zien te vinden is verleden tijd. Je loopt gemakkelijk de trap op, zonder dat je het gevoel hebt de Mount Everest te beklimmen.

♥ Over trappen gesproken. Je doet het verkeerd wanneer je niet als Rocky de trappen op en af rent.


♥ Een duur sportschoolabonnement is dan ook niet nodig. Vraagt die sportclub bij jou in de buurt veel te veel contributie? Maak je geen zorgen, ga naar buiten om te hardlopen en doe wat oefeningen in de buitenlucht. Al die fitnessapparaten heb je niet nodig er zijn genoeg oefeningen die jij zonder benodigdheden kan doen.

♥ Het is niet nodig om junkfood compleet te uit je leven te bannen.
Jezelf iets verbieden werkt meestal averechts. Dus trek af en toe lekker een zak chips open, doe het alleen met mate.

♥ Wel kan het constant aanbieden van lekkernijen zeer vervelend zijn.
Er is niets zo frusterend wanneer je op gewicht probeert te blijven en je je steeds in situaties bevindt waar getrakteerd wordt. Daar ga je weer, je slaat beleefd af.

♥ Doordat je minder suiker eet kom je erachter dat suikervrij eten en drinken net zo lekker kan zijn.

♥ De enige die teleurgesteld zijn in je nieuwe eetpatroon zijn de plaatselijke afhaalrestaurants.

♥ Je ontdekt dancemoves waarvan je nooit wist dat je ze in je had.

♥ Je komt erachter dat ook jij daadwerkelijk nekspieren en jukbeenderen hebt. Het leek erop dat je altijd een masker hebt gedragen.

♥ Je kledingkast puilt binnen no-time uit met nieuwe items.

♥ Je voelt je een stuk comfortabeler in gezelschap.

Natuurlijk zitten er voordelen aan het verliezen van gewicht, maar onthoudt: size doesn’t matter. Wat ertoe doet is dat je je prettig voelt en van jezelf houdt. Iedereen is anders, iedereen is uniek.

Fashion nieuws

Beeld: iStock
Bron

Powered by: GirlScene.nl