11 anti-verveeltips voor de herfstvakantie

Yes, ein-de-lijk een weekje vakantie. Geen huiswerk waar je naar om hoeft te kijken en geen zeurende docenten. Gewoon even een week lekker niksen. Toch slaat al snel de verveling toe… Dat is nergens voor nodig, want er zo veel leuke dingen die je kunt doen deze week. Girlscene heeft wat dingen voor je bedacht zodat jij precies weet wat je kunt doen. 

Dagje treinen
Zoek de vrijheid op en pak de trein! Niets is fijner dan dat. Vraag een vriendin om een dagje Nederland te verkennen. Je kiest samen een leuke bestemming, stapt op de trein bij een station in de buurt en voordat je het weet ben je op de plaats van bestemming. Een dagje Utrecht, Maastricht, Zandvoort, of gewoon alle drie. Houd even in de gaten wanneer er goedkope treinkaartjes beschikbaar zijn, want dit scheelt echt een hoop. Je kunt er ook voor kiezen om de Jongerentoer te doen van de NS. Voor €33 kun jij drie dagen treinen. 

Netflixmarathon
Is het een dagje minder mooi weer? Wat dacht je van oneindig Netflixen? Niks is beter dan dat op zulke dagen. Trommel je vriendinnen op en ga lekker lachen, gieren, brullen op de bank. Wel met een dekentje en een kop thee natuurlijk. Misschien is het ook een idee om allemaal zelf wat hapjes te maken om tijdens je marathon op te smikkelen. Dat is toch puur genieten?

DIY
De herfstvakantie is perfect om de creabea uit te hangen. Speur op het internet naar leuke DIY’s. Kijk ook op websites als Pinterest. Hier staan vaak super creatieve creaties op. Vind je het leuk om te schilderen of houd je meer van het knutselen van woondecoratie? Laat je creativiteit de overhand hebben. 

Fotoshoot
Nog een nieuw kiekje nodig voor op Instagram? Trek je mooiste kleding uit de kast, doe je haar en make-up en zoek een leuke locatie. Denk aan een schattig muurtje, een bloemenstruik of een verlaten industrieterrein. Zoek een vriendin die dit ook leuk vindt, want dan kunnen jullie foto’s van elkaar maken, dat is wel zo makkelijk. So, strike a pose!

Fotoalbum maken
Na je fotoshoot is de perfecte gelegenheid aangebroken om een fotoalbum te maken. Pak meteen andere leuke foto’s mee die je ooit gemaakt hebt, bijvoorbeeld vakantiefoto’s en leuke groepsfoto’s. Een fotoalbum kun je het beste maken op websites als Albelli of Hema. Je kunt natuurlijk zelf ook iets in elkaar knutselen. Op deze boeken kijk je later met een glimlach terug. 

Begin een blog
Tijdens de herfstvakantie kun je een begin maken aan je eigen persoonlijke blog. Als je van schrijven houdt, is het toch heerlijk om te schrijven over onderwerpen die leuk vindt. Laat je creativiteit los en maak er wat moois van. Je hoeft niet alleen te schrijven, maar je kunt ook foto’s en video’s maken. Wie weet word je een groot succes. 

Kamer make-over
Ben je uitgekeken op de inrichting van je kamer? Geef het eens een make-over. Zoek wat inspiratie op Pinterest en je kunt aan de slag. Het verplaatsen van meubels kan al veel doen. Als je echt wat meer los wilt gaan, kun je ook de muur een leuk kleurtje geven en wat schattige spulletjes zoeken voor in je kamer. Deze kun je natuurlijk ook zelf maken, scheelt weer geld. Als je kamer gewoon een rommeltje is, doet het ook al wonderen om deze een keer op te ruimen. Daar heb je deze week tijd genoeg voor toch?

High tea
Organiseer een high tea. Superleuk om met je vriendinnen te doen. Je haalt verschillende theesmaken en spreekt af dat ieder wat anders te smikkelen maakt. Het is middagvullend en de perfecte gelegenheid om bij te kletsen. Gezelligheid gegarandeerd. 

Spelletjesavond
Leuk om met vriendinnen of je ouders te doen. Cluedo, Monopoly, Risk, je kent het wel. Avondvullend en supergezellig. Je komt er meteen achter wie er ook alweer niet tegen haar verlies kan.

Vrijwilligerswerk
Wil je jezelf deze vakantie echt nuttig maken? Overweeg eens om vrijwilligerswerk te doen. Koffieschenken in het bejaardenhuis, oppassen, helpen bij de knutselclub en noem het maar op. Desnoods ga je je moeder helpen met klusjes. Dit werk wordt echt gewaardeerd en geef toe, het is best leuk. 

Activiteit
De dierentuin, pretpark, museum of tentoonstelling, er is vast wel ergens iets te doen dat je leuk vindt. Leuk toch om te gillen in de achtbaan en je bent ook nog eens een dagje onder de pannen. 

Beeld: iStock

Powered by: GirlScene.nl