10 tips als je niet weet wat je aan moet trekken in de ochtend

In de ochtend heb je vaak weinig tijd. Je moet naar school, werk of je hebt een andere belangrijke afspraak. De stress neemt toe als je de deuren van je kast opent en door de bomen het bos niet meer ziet. Je raakt in paniek want je weet gewoon niet wat je aan moet trekken. Snel trek je al je kledingstukken drie keer aan en uit en trek je op het laatste moment toch iets aan waar je tijdens je dag toch spijt van krijgt. Wij hebben tips om altijd te weten wat je aan wilt trekken. 

1. Zoek de avond van tevoren je outfit uit
Als je een avond van tevoren je outfit al klaarlegt heb je in de ochtend minder stress en meer tijd voor andere dingen (of kan je langer in je bed blijven liggen). Voor de echte fanatiekelingen onder ons: bedenk op zondag wat je de hele week wil aantrekken.

2. Neem echt de tijd om je outfit uit te zoeken 
Bedenk niet op zondagavond vijf minuten voor je slaapt nog snel wat je aantrekt, want dan krijg je alsnog spijt van je keuze. Denk er goed over na en pas eventueel wat setjes. 

3. Kies ook schoenen, jas en tas bij je outfit 
Kijk ook goed welke schoenen er het beste bij de outfit past en welke jas. Zorg er ook voor dat je schoenen, jas en tas op grijpafstand liggen en niet dat je ‘s ochtends nog het hele huis door moet. 

4. Check goed of alles wat je aan wil niet in de wasmand ligt
Het zou zonde zijn als je een top outfit in je hoofd hebt en er dan op de ochtend zelf achter moet komen dat het desbetreffende topje in de wasmand ligt. Of nog erger: bij je moeder ligt, als je ouders gescheiden zijn.


5. Zorg ervoor dat je het weer hebt gecheckt
Je past natuurlijk je outfit aan op het weer. Xorg ervoor dat je kleren uitzoekt die dus ook echt geschikt zijn voor het verwachte weer. Zo heb je geen sterss als je ineens een regenjas uit de kast moet trekken die niet bij je outfit past. 

6. Zorg altijd voor een back-up outfit
Wat als er yoghurt of fruit op je outfit komt? Weet wat je moet trekken als je knoeit en moet omkleden. Gewoon een standaard outfit die je altijd in geval van nood uit de kast trekt.

7. Zorg voor een opgeruimde en verzorgde kast 
Een opgeruimde kast zorgt voor rust in je hoofd en je weet dan wat voor artikelen je precies hebt. Je vindt dan ook sneller een leuke outfit.

8. Kijk naar inspiratie op Instagram 
Ben jij helemaal inspiratieloos en wil je er echt cool uitzien? Kijk dan naar bekende YouTubers of Amerikaanse accounts van bloggers. 

9. Accepteer de outfit die je hebt gekozen 
Het kan zijn dat je op het moment dat je de deur achter je sluit, je toch spijt hebt van je outfit. Op dit moment moet je stoppen met hierover nadenken. Er is geen tijd meer voor een snelle outfitwisseling, dus je doet het er maar mee. Morgen weer een dag.

10. Vraag je zus of moeder om advies 
Als je het zelf echt even niet meer weet, heb je altijd nog je moeder (of misschien zus) die je om afvies vraagt.

Fashion nieuws

Beeld: iStock | Bron: Cosmopolitan.com, Lifehack.org

Powered by: GirlScene.nl